19 april, 2010

Båten Fred 25 med joystick skapar frihet

Hanterbara båtar har gjort en båt som kan användas av alla oavsett rörelseförmåga. Båten är unik i sitt slag och välkomnar ett familjeliv till sjöss som tidigare inte varit möjligt för rörelsehindrade. Båtlivet brukar innebära en massa klättrande, något som Fred 25 löser med en fjärrstyrd ramp i fören. Rullstolsburne Erik Mared har tidigare haft en båt som han anpassat själv, något som resulterade i många kompromisser.

– Jag blev kär första gången jag såg Fred 25, den ger mig frihet att göra vad jag vill på sjön. Till skillnad från min förra båt är denna genomtänkt och byggd från grunden med väldigt bra utrymmen, säger Erik Mared.

Båten kommer att extrautrustas med ett system för joystickstyrning som gör det möjligt att gasa och styra båten med en enda spak, att styra med en vanlig ratt och gasreglage är inte en möjlighet för Erik Mared.

– I vår strävan efter den maximala tillgängligheten erbjuder vi ett styrsystem helt efter kundens behov, säger Fred Bergqvist, produktansvarig på Hanterbara Båtar.

Båten som är beställd är en Fred 25 hyttmodell, och för att möjliggöra övernattning kommer den också att utrustas med akterkapell och en bäddsoffa som kan fällas ut och bli en dubbelsäng.

– Jag ser fram emot en sommar med mer båtåkande, mer fiske och en och annan övernattning. Istället för att bara transportera mig själv som jag gjort i min tidigare båt kan jag ta del av skärgården på ett helt annat sätt, sola, fiska eller ta en fika tack vare de stora utrymmena, säger Erik Mared.

Fred 25 är välutrustad från början med bl.a. bogpropeller, hydraulisk styrning och fjärrstyrd bogramp. Tack vare det modulbaserade tillbehörsprogrammet kan man skräddarsy sin båt från avskalad arbetsbåt till familjebåt.

Läs mer på www.hanterbarabatar.se

Om Hanterbara Båtar 

Hanterbara Båtar tillhandahåller funktionella, vackra & kostnadseffektiva fritidsbåtar av hög kvalitet som kan brukas av alla oavsett rörelseförmåga. Bolagets ambition är att skapa en ny standard för fritidsbåtar där funktionen står i centrum kombinerat med en tydlig och ändamålsenlig design.



Fred 25 är Hanterbara Båtars nyskapande 7,5 meters aluminiumbåt med flexibel inredning, t.ex. så kan alla stolar fällas upp och vikas undan för att skapa maximal tillgänglighet och hanterbarhet. Förarstol och pulpet kan justeras för bästa komfort och pulpeten är förberedd för infälld GPS/Ekolod.

Principen är enkel – alla ska kunna köra och använda Fred 25, vilket resulterat i en båt som är praktisk, tillgänglig och säker. Skrovet är extremt stabilt och erbjuder trygg färd i alla väder och bogpropeller i fören garanterar full hanterbarhet av en ensam skeppare.

Kommentarer

daniel 02:36:57 2011-10-01

vart löper man styrsystemet med joystick?