16 juni, 2021

App visar var fisken finns

Fiskeguiden Fiskher är den mest kompletta svenska fiskeappen hittills. Den öppnar vägen till 12 000 bra fiskeområden längs de svenska kusterna med 16 olika fiskarter och tips för att fånga dem. Appen erbjuder avancerade sjökort med vattendjup, ger information om skyddsområden och känner igen vilken fiskart du får på kroken via artificiell intelligens.

Bakom appen finns några av de mest erfarna sportfiskarna och fritidsfiskarna i Sverige, Norge och Danmark. I Fiskher delar de sina kunskaper om sina bästa fiskeplatser.

Appen ger även information om skyddsområden. Sportfiskare är medvetna om svårigheten att orientera sig rätt vad gäller skyddsområden längs Sveriges kust. Med Fiskher underlättas detta.

En av Sveriges mest kända sportfiskeprofiler, Nicka Hellenberg, är en av de erfarna fiske-experterna som delar sina kunskaper om fiskeområden i appen. Han är övertygad om att Fiskher kommer att göra stor skillnad för både nya och erfarna fiskare.

– Appen är unik på många sätt. Möjligheten att hitta fiskeplatser och använda kartor samt sjökort för att navigera är fantastisk. Igenkänningsfunktionen för fisk är mycket användbar, särskilt för dem som inte har fiskat så mycket, Vi har inte heller någon ursäkt längre om vi skulle tvivla eller vara osäkra på om vi fiskar i ett skyddsområde, säger Nicka Hellenberg.

Bildtexter

Nicka Hellenberg med abborre.


Nicka Hellenberg med gädda.


Havsöring gädda och abborre är tre av de viktigaste fiskearterna i Sverige. Fiskher anger fler än 3 000 fiskeplatser vardera för dessa tre arter.