25 mars, 2010

BMW Dragon Gold Cup seglas 5-13 augusti

Göteborgs Kungliga Segelsällskap, GKSS, firar sitt 150-årsjubileum med att arrangera BMW Dragon Gold Cup 5-13 augusti 2010. Tävlingen sponsras av BMW Sverige AB och Bilia Group Göteborg AB. Evenemanget kommer att hållas i Marstrand, en stad som under mer än hundra år varit den viktigaste arenan för internationella seglingsevenemang på den Svenska västkusten. Som arrangörer kommer GKSS att erbjuda nära och spännande kappsegling, samt ett komplett socialt program med massor av aktiviteter för både deltagare och deras familjer.

Draken hör i dag till en av världens främsta entypsklasser bland kölbåtarna. Detta innebär att många kända seglare kommer att vara på plats och tävla om BMW Dragon Gold Cup titeln i Marstrand. Att segla Drake bland de främsta är attraktivt och kappseglingarna lockar ständigt många tidigare OS-medaljörer och andra framstående namn inom seglingsvärlden.

BMW Dragon Gold Cup tävlingarna kommer att hållas ganska nära kustremsan, men på öppet hav väster om Marstrand, där vind och hav erbjuder bästa seglingsförutsättningar. Tävlingen inleds den 7:e augusti med ”tune-up race” och pågår till den 13:e augusti med planerad vilodag den 10:e augusti. Redan idag är ett 50-tal båtar anmälda. Totalt antal anmälda båtar förväntas ligga på mellan 80- 100 stycken.

Med BMW som sponsor garanterar GKSS ett högklassigt evenemang med deltagare från hela världen. Spännande kappsegling utlovas i kombination med storslagna sociala arrangemang i passande miljö.

BMWs ständiga teknikutveckling och uppmärksamhet på detaljer gör företaget till ett av världens mest älskade varumärken. BMWs tro på kvalitet och design gör att ett samarbete av denna karaktär och i denna seglingsklass kan ses som självklar.

Mer information finns på: http://www.gkss.se/en/Events/DragonGoldCup2010