15 mars, 2010

Porsche Design tar klivet ut på djupt vatten

Nu tar Porsche klivet ut på vattnet. I alla fall gör Porsche design team det som formgivit Fearless 28. Men på djupt vatten? Ja, men bara på ett sätt. I USA fick båten mycket stor uppmärksamhet när den premiär-visades. Det skrevs spaltkilometrar om den nya båten som fick smeknamnet Silverkniven efter sin skarpa V-botten och förskärarsiluett. Till Allt för sjön kom den i fredags kväll. I helgen kan den beskådas av allmänheten.

Känns linjerna igen. Jodå, helt rätt, det är en äkta Porsche. Men inte avsedd för Autobahn utan för Aquabahn. Fearless 28 är i grunden en amerikansk idé men designad av Porsche Design Studios i Österrike.

Skrovet, med sin djupa V-botten och dubbla tvärsteg, är byggt i kevlar. Invändigt har den hämtat mycket från sportbilsvärlden. Den öppna sittbrunnen har ingen kapellösning och inredningen i vinyl ska tåla regn och naturligtvis sol som det kanske blir mer av. Priset idag ca 2,5 miljoner. Mycket? – kanske, men då får du en V10:a Viper i motorrummet på 600 hk som lär höras både vackert och ordentligt.

Längd: 8,4 m
Bredd: 2,59 m
Depl.ca 2400 kg
Motor: Mercruiser / Viper 525-600 hk, bensin.