5 mars, 2010

Nytt AIS-sortiment från True Heading på Allt För sjön

True Heading var först med AIS för fritidsbåtar i världen. Nu lanserar företaget nästa generations produkter i ett helt nytt sortiment med oslagbar prestanda och med prisnivåer som gör det möjligt för alla att skaffa AIS till sin båt.

AIS CTRX CARBON
Den nya AIS transpondern CTRX CARBON både sänder och tar emot AIS data. Produkten kommer att finnas i två versioner med basmodellen AIS CTRX CARBON som ny fräsch AIS transponder för fritidsbåtar och kommer bara att kosta kring 6500 kr. Dessutom lanserar vi AIS CTRX CARBON + som är likadan som basmodellen men med en inbyggd splitter som gör att AISen kan dela antenn med VHF radion och därmed förenkla installation och förbättra räckvidden på främst segelbåtar. Priset på CTRX CARBON + kommer att ligga på kring 8000 kr. Båda modellerna är förberedda för NMEA 2000 och kan enkelt uppgraderas för detta, men fortfarande finns vissa frågor kvar att lösa kring AIS och NMEA 2000, säger Magnus Nyberg utvecklingsansvarig på True Heading AB med lång erfarenhet från den internationella standardiseringen bakom AIS och NMEA. Vidare kommer i närtid även alarmmoduler att kunna erbjudas till bägge modellerna som gör att AISen enkelt kan bli ett övervakningssystem för din båt. Allt i ett gör både installation och den ekonomiska kalkylen mycket fördelaktigare. AIS CTRX CARBON serien är vår andra generation med AIS Klass B produkter och det känns som vi håller greppet om denna nisch nu när flera andra gör sina första stapplande försök att presentera AIS utrustning säger Magnus.

Till AIS CTRX CARBON serien lanseras också en POD för remote styrning av sändaren i transponder. Med ”S” (SILENT) knappen man enkelt sätta transpondern i tyst läge om man skulle vilja. Då blir den en mottagare och andra båtar kan fortfarande ses. AIS CTRX PODEN har också status övervakning och en extra USB anslutning för att enkelt kunna koppla CTRX CARBON till en dator.

AIS RX CARBON (AIS Mottagare)
Sedan dess lansering 2004 har True Headings AIS mottagare AIS RX YACHT befäst sin plats som marknadsledande för AIS produkter som tar emot data från andra båtar med AIS men som inte själv sänder ut någon data. Prismässigt har dock skillnaden varit för liten mellan en AIS mottagare med kvalitet och en AIS Transponder, vilket gjort att flera kanske avvaktat med att skaffa sin första AIS av kostnadsskäl säger Anders Bergström, marknadschef på True Heading AB. Med våra nya AIS mottagare AIS RX CARBON och AIS RX CARBON + så kommer detta hinder att vara borta. Nu får alla råd att skaffa en AIS produkt med högsta prestanda och därmed öka sin säkerhet i navigationen. Bas modellen AIS RX CARBON är en högprestanda mottagare med en data port och en USB anslutning. AIS RX CARBON + innehåller dessutom en inbyggd VHF splitter för att kunna dela AISen med VHF radions antenn. RX CARBON modellen kommer att kosta kring 2700 kr och RX CARBON + med inbyggd splitter från kring 3000 kr.

True Heading AB är världsledande inom AIS området vilket är en ny och viktig säkerhetsutrustning för navigationen. Vår nära relation till och långa erfarenhet av säkerhetsprodukten AIS görs oss till unika i AIS branschen. AIS är en naturlig del av ett säkerhetssystem ombord för navigering eller upptäckt av andra fartyg eller om olyckan är framme, i en nära framtid också möjligheten att kunna rädda en person som trillat överbord. True Heading AB är också stolt distributör för ACTISENSE, COMNAV, FLIR, HEMISPHERE och VESPER MARINE produkter i Sverige.

www.trueheading.se