4 mars, 2010

Shorthanded-forum på Allt för sjön

För att inspirera och utveckla seglarna så arrangeras nu för första gången GRPMS Nordic Shorthanded Forum i samband med Allt för Sjön. Bland talarna finns flera kända namn: Hannah White startade sitt första solorace över Atlanten som 22-åring, och förra året fullföljde hon OSTAR i en Figaro II, och blev då publikens favorit.

Staale Jordan är äventyraren från Norge som nästan seglade solo runt Antarktis, och sedan blev kappseglare i ett av de tuffaste soloracen, Mini Transat. Staale berättar också om sina äventyr i boken “Våghalsen”.

Ulf Brändström berättar om sitt projekt, där han mitt i livet bestämmer sig för att kappsegla över Atlanten i en kappseglingsmaskin som bara är 6.50. Han berättar om sitt tuffa träningsprogram tillsammans med fransmännen, som är bäst i världen på den här formen av segling

Tre personer med olika bakgrund och mål med sin segling – men de förverkligar sina drömmar – och just därför bra källor till inspiration!

För de som vill ha handfasta råd, så kommer förra årets vinnare av Watski 2star Baltic, Jonas Svensson & Andreas Emmoth, och berättar om sitt vinnande race.

Och Anders Lewander, segelmakare ochj skeppare på Ericsson 3 i senaste Volvo Ocean Race, kommer att att dela med sig av sina erfarenheter. Plus massa trevligt mingel så klart.

•Lördag 13:e mars, 15:00-17:30
•Allt för Sjön, Stockholmsmässan, lokal K11