1 mars, 2010

Uppdatering för alla GPS-produkter

Maretron lanserar det allra senaste inom marin GPS-teknik genom uppdateringen av alla GPS-produkter till den senaste och mest noggranna magnetiska variationsmodellen i världen (WMM2010).

Maretron lanserar det allra senaste inom marin GPS-teknik genom uppdateringen av alla GPS-produkter till den senaste och mest noggranna magnetiska variationsmodellen i världen (WMM2010). Dessutom kan alla befintliga Maretron GPS-mottagare uppgraderas genom Maretron USB100 PC-gateway.

Maretron GPS200 är en state-of-the-art 32-kanalig GPS-antenn och mottagare som kan leverera positionen fem gånger per sekund. GPS200 har oöverträffad känslighet och kan även monteras under ett glasfiberdäck. En annan fördel med GPS200 är att den sänder noggrann magnetisk variation med hjälp av den aktuella positionen och enligt World Magnetic Model (WMM-2010).

GPS200 är en plug-and-play-enhet som är helt kompatibel och certifierad efter NMEA 2000®. Den ansluter direkt till ett NMEA 2000-nätverk och kommunicerar med navigationsprogramvaror, kartplotters, autopiloter och dedikerade instrument som Maretron DSM250 färgdisplay. Det kompakta och vattentäta huset ger år av tillförlitlig prestanda.

GPS200 avkodar automatiskt GPS-signalen och justerar positionen efter SBAS-signaler inklusive den nordamerikanska WAAS, europeiska EGNOS samt asiatiska MSAS med bättre än 2.5 m noggrannhet.

GPS200 monteras enkelt på något 1” standard marinfäste med 1” – 14 utvändiga gängor. Den kan också monteras direkt på ett däck.

Pris ca 3 490 kr inkl moms.

Läs mer om WMM2010 här: http://www.ngdc.noaa.gov/geomag/WMM/DoDWMM.shtml
Läs mer om Maretron här: http://www.maretron.se