19 februari, 2010

Skapa ordning och reda med verktygslådor

Bahco lanserar en serie verktygs- och förvaringslådor tillverkade i slagtålig polypropen (PP Plus). Verktygslådorna finns i nio olika varianter och i tolv storlekar. Till detta tillkommer fem mindre förvaringslådor för mindre verktyg, skruv och tillbehör. Materialet som Bahco valt till verktygslådorna gör dem kemikaliebeständiga och slagtåliga även i låga temperaturer.

– Detta är vår första kompletta serie med verktygslådor, säger Magnus Alterot, marknadsansvarig på SNA Europe [Sweden] AB. Det är dessutom ett så brett sortiment att varje yrkeskategori kan hitta sin favorit.

De större verktygslådorna är försedda med greppvänliga handtag och spännen i ABS-plast och mässing. Merparten har dessutom utrustats med hål för hänglås så att alla verktyg stannar på sin plats.

En av modellerna har en justerbar axelrem och en insvängd design som också gör den bekväm att bära på axeln. I locket finns upp till tolv justerbara fack. En annan modell har, utöver plats under locket för större verktyg, tre utdragbara lådor. Lådorna som ger plats åt mindre verktyg är låsbara med spännen i rostfritt stål.

– Vi har även mindre förvaringsväskor som får plats i väskorna för mindre tillbehör som ska med på jobben, säger Magnus Alterot. En speciell väska finns också för elverktyg,

Varje verktygs- och förvaringslåda har sin speciella lösning. Lådorna är framtagna för både professionella användare och Gör-det-själv-användare.

www.bahco.com