11 februari, 2010

Ny 60-hästare med bränslesparande teknik

Nu lanserar KGK Motor AB nya generationens 60 hästare, Suzuki DF60 med teknik som Lean Burn och Easy Start snabbstartsystem. Teknik som idag finns på Suzukis större modeller. Lean Burn systemet ger tydliga bränslebesparingar från lågvarv till marschfart. Suzuki DF60 är också försedd med en underhållsfri självjusterande kamaxelkedja.

Suzuki satsar hårt på ny teknik som ska ge bränslesnåla motorer. Suzukis Lean Burn är ett sådant. Lean Burn systemet ger motorn en magrare bränsleblandning genom att förutsäga bränslebehovet baserat på olika driftförhållanden vilket i sin tur ger motorn god bränsleekonomi.

– Lean Burn tekniken har optimerats så att det ger fördelar inom ett vidsträckt fartområde, säger Lasse Johansson, produktchef på KGK Motor AB. Detta ger stora fördelar när det gäller både bränsleekonomi och prestanda, från lågvarv till marschfart.

Smidig start
Nya DF60 är utrustad med Suzukis Easy Start System, ett snabbstartssystem som även finns DF70-90. Vid start vrids nyckeln snabbt om och släpps sedan direkt. Startmotorn tar sedan hand om resten och resultatet blir en mjukare och bättre start.

Bränslesparande och underhållsfri teknik
– Vår nya DF60 blir första motorn i denna klass med självjusterande kamaxelkedja, säger Lasse Johansson. Kedjan ligger i oljebad och förfogar över en automatisk hydraulisk spännare som ser till att den alltid är korrekt inställd och därmed underhållsfri i drift.

En annan utvecklad detalj i syfte att spara bränsle är en nyutvecklad oljepump som ger större mekanisk effektivitet. Lösningen tillåter oljan att flyta genom smörjningssystemet med mindre motstånd tillsammans med förminskad mekanisk förlust i andra delar av motorn medverkar detta till bättre bränsleekonomi. Dessutom är DF60 en bland de absolut lättaste motorerna i denna klass vilket också är gynnsamt för bränsleekonomin.

För att hindra att båten skadas vid upptippning är DF60 försedd med en tiltbegränsare som begränsar riggvinkeln. Den använder sig av en begränsare som konstant känner av motorns riggvinkel. Suzukis nya DF60 omfattas av företagets 5 års garanti som borgar för ett tryggt ägande.

Visas i både Göteborg och Stockholm
– Våra återförsäljares kommer att visa nya Suzuki DF60 i sina montrar på Båtmässan i Göteborg och på Allt för sjön i Stockholm, säger Lasse Johansson.