8 februari, 2010

Forbina och Huges samarbetar i väst

Forbinabåtar AB och Huges har ingått partnerskap för att säkerställa kundernas behov på västkusten. Valet av Huges baseras på “Huges breda kompetens och långa erfarenhet som Sveriges ledande aktör inom fritidsbåtar”. Forbinabåtar och Göran Forsberg har i 25 år försett Sverige och Skandinavien med moderna och rymliga familjebåtar.

Huges Marina har ett av marknadens bredaste utbud av båtar och motorer. Tillsammans med deras strategiska partners ges kunderna unika möjligheter att ta del av Huges totalerbjudande av tjänster för ett tryggt båtköp. Detta skapar en grund för möjligheter till komplett rådgivning och jämförelse bland Nordens ledande varumärken på kundernas villkor.

– Det känns extra roligt att vi tillsammans med Forbinabåtar kan erbjuda våra kunder möjligheten att växa inom ramen för vårt modellerbjudande. I Huges showroom som invigs i februari i Göteborg kommer vi ha premiär och erbjuda våra kunder en unik möjlighet att ta del av Forbina som en del i Huges modellprogram, säger Janne Lundmark, VD Huges Marina.

Förändringar har gjorts med ett breddat produktprogram, med modeller som Forbina 40 och 36. Nya coupé och DC-modeller som 36 CC/DC och 40CC har gjort debut på senare tid. Detta är en båttyp med stora luftiga ytor som blivit populär i Skandinavien.

Den senaste 40 CC kombinerar daycruiserns alla fördelar med hyttbåtens praktiska boende. Forbinabåtarna karakteriseras av ljusa luftiga inredningar i amerikansk vitek, rymliga kabiner och alltid ett centralt placerat pentry. Samtliga modeller är naturligtvis utrustade med WC och dusch.

– Valet av Huges Marina följer vår strategi och kändes naturligt då vi är måna om att våra kunder skall kunna erbjudas bästa möjligheten av båtmodell kombinerat med rätt erbjudande av tjänster. Genom den långa erfarenheten och kompetensen som redan finns inom Huges anläggningar på Västkusten som Orust (f.d. Orust Marin) och Göteborg (f.d. VK Marin) ser vi många fördelar inom ramen av samarbetet” – berättar Göran Forsberg, VD och ägare Forbinabåtar AB

Huges Marina är Sveriges största marinkedja med en ledande position inom service och försäljning av fritidsbåtar, tillbehör samt tilläggstjänster. Visionen är erbjuda svenska folket en rikare fritid genom en enkel tillgång till båtlivet. Huges målsättning är att konsolidera marknaden för försäljning och eftermarknad av fritidsbåtar, genom att nå en marknadsandel om 25%. Strategin för att nå marknadsledarskap är att bli en totalleverantör av produkter och kringtjänster så som försäkring, finansiering, service, förvaring och utbildning. Gillesvik Invest AB är huvudägare.

www.huges.se