27 januari, 2010

Knivskarp skärpa med ny teknik

1999 lanserande Swarovski Optik världens första kikare med wrap-around-grepp, vilket i kombination med ledande optisk kvalitet omedelbart vann även de mest kräsna användarnas hjärta. Tio år senare sätter företaget en ny standard inom optisk kvalitet med den nya revolutionerande Swarovision-tekniken, innovativa Field Flattener linser och förbättrad ytbehandling.

Den nya kikaren EL 42 Swarovision erbjuder en komplett lösning för proffs och andra krävande användare. De nya Field Flattener linserna ger oöverträffad bildkvalitet med en nästintill helt jämn bild. Till och med de finaste strukturer och detaljer återges med knivskarp skärpa utan störningar vid bildens ytterkanter. Denna exceptionella bildkvalitet eliminerar behovet av ständig omfokusering och gör att även de minsta detaljerna omedelbart framträder.

De fluoridhaltiga HD-linserna minimerar kromatisk aberration för kontrastrika bilder med knivskarpa konturer.

Även linsernas och prismornas ytskikt har förbättrats med Swarobright, Swarotop och Swarodur antireflexbehandlingar, vilket ger en levande färgåtergivning och enastående ljusstyrka för optimal kontrast även vid skymning eller dåliga ljusförhållanden. De förbättringar av Swarotop som nyligen lanserats av Swarovskis utvecklingsteam medför betydande förbättringar när det gäller naturtrogen färgåtergivning och ljusgenomsläpp. Dessutom är både okularen och objektiven ytbehandlade med Swaroclean, vilket motverkar vidhäftning av smuts och kladd, samtidigt som det blir betydligt enklare att avlägsna envisa vattenfläckar och till exempel kåda.

– Det har varit en betydande utmaning för Swarovski att förbättra en kikare som redan är i världsklass. Tack vare innovativa linskombinationer, nya glas och förbättrad ytbehandling har man lyckats höja ribban rejält när det gäller briljans och bilddefinition”, säger Håkan Lindström hos Focus Nordic, Swarovskis svenska generalagent.

Nya fokuseringshjul med en unik kombination av hårda och mjuka komponenter ger enastående grepp och stabilitet. Den låsningsfria fokuseringsmekanismen gör EL 42 Swarovision både lättanvänd och exakt. Med endast två varv tar man sig från oändlighet ända ner till Swarovskis kortaste närgräns någonsin – 1,5 meter – vilket gör kikaren idealisk för makroobservation av insekternas värld.

Den nya kikaren har även en rad inställningar. Fokusmekanismen hos modellerna EL 8.5×42 och EL 10×42 erbjuder exempelvis dioptrisk justering på +/-6 dpt respektive +/-8 dpt. Dessutom medger den integrerade dioptrijusteringen ytterligare justeringsmöjlighet med +/- 5 dpt.

EL 42 Swarovision har även ett större pupillavstånd, viket ger glasögonbärare ett enastående vidvinkelsynfält och möjlighet att dra nytta av det unika perifera synfältet. De stabila löstagbara vridbara ögonmusslorna är individuellt justerbara i tre steg, för smidig avståndsinställning mellan okular och öga.

Kikarens gummiöverdrag ger ett bekvämt grepp till och med i kall väderlek. Ergonomiska tumgrepp och optimal balans bidrar till bekväm användning. Det beprövade wrap-around-greppet och fokuseringshjulet är konstruerade för enhandsanvändning, även med handskar. Magnesiumhöljet och bärande delar är tillverkade i högkvalitativa lättmetallegeringar för maximal robusthet och stabilitet samt en jämförelsevis låg vikt på 795 gram (EL 8,5×42) respektive 800 gram (EL 10×42).

EL 42 Swarovision levereras med en vattenavvisande funktionell väska, justerbar bärrem, skydd för objektiv och okular samt en snapshotadapter. Den senare används för snabb positionering av en kompakt digitalkamera, vilket ger utmärkt bildkvalitet även på stora avstånd.

Pris 22 999 kr (EL 8,5×42) respektive 23 999 kr (EL 10×42).

Länk: www.focusnordic.se

Kommentarer

dempa 14:49:59 2011-01-03

grym kamera men dyr