26 januari, 2010

Sladdlös dammsugare för båten

Nu behöver man inte längre krångla med förlängningssladdar eller nöja sig med små batteridammsugare när man ska städa i båten. Mieles nya S4 Hybrid är världens första hybriddammsugare, som kan drivas både via eluttaget och med ett inbyggt laddningsbart batteri.

Med Mieles nya dammsugare S4 Hybrid kan man välja kraftkälla efter behov. Det går att byta från elanslutning till sladdlöst när som helst. Inga speciella åtgärder krävs mer än att dra ur kontakten. När dammsugaren är ansluten till elnätet laddas också det inbyggda litiumjon-batteriet automatiskt. Litumjon-tekniken innebär hög effekt och lång hållbarhet, eftersom batteriet kan laddas hur ofta som helst och är klart att användas direkt. En laddningsindikator visar aktuellt laddningsbehov.

Vid elanslutning har nya Miele S4 Hybrid en effekt på 1800 watt. Vid batteridrift är effekten 600 watt och den klarar då upp till 20 minuters normal dammsugning.

Hybridtekniken är redan välkänd via mobiler, bärbara datorer och en rad olika handverktyg, men Miele är nu först med att introducera hybridteknik också för hushållsapparater.

Batteridriften kommer väl till pass både vid städning där det saknas eluttag, som t ex i bilen, båten, husvagnen, förrådet etc, och för ”mellan-varven-städning”, när man snabbt vill städa av en yta utan att behöva krångla med elsladden.

Hybriddammsugaren bygger på Mieles traditionella S4-modell, med dess kompakta design och låga vikt. Tack vare hybridtekniken har man tillgång till både en fullfjädrad elansluten dammsugare och alla batteridriftens fördelar.

Pris 7 000 kr.

Länk: www.miele.se