12 januari, 2010

Sea Ray 450 Sundancer med Axius och soltak

Efter att ha introducerat 14 nya modeller under ett år har välkända Sea Ray introducerat ytterligare en nyhet: den helt nya 450 Sundancer. Den innehåller många moderna finesser som till exempel Axius framdrivningssystem med joystick, glasfiberhardtop med avtagbart soltak, cockpit med grill och TV och ett komplett “media rum” i kabinen.

Sea Ray säger själva att den här båten har alla fördelar för alla sorters väder. Den har gott om utrymmen ombord och är mycket välutrustad vad gäller framdrivningen och manövrering. Bland finesserna finns SmartCraft VesselView display, Axius eller Zeus joystick kontroll, Skyhook positioneringssystem, dubbla dieslar med Zeus pod med antingen QSB 380 hk eller QSB 480 hk.

Enligt Sea Ray håller materialen i inredningen högsta kvalitet. Exakt vad det innebär för en USA-båt jämfört med en skandinavisk båt bör vi först se för att kunna förstå, men båten har gott om mjuka sittplatser med läderklädsel.

I mediarummet finns en stor Sonystereo med iPod dockningsstation, CD-spelare, Sirius satellitmottagare, förstärkare, subwoofer, MP3-anslutning, DVDspelare, en 32 tums TV och mycket mer.

Tekniska fakta Sea Ray 450 Sundancer
Längd ö a: 13.85 m
Bredd: 4.01 m
Djupgående (Sterndrive Down): 97 cm
Djupgående (Sterndrive Zeus): 117 cm
Vikt torr: 12 340 kg
Bränsletank: 1 106 L
Vattentank: 265 L
Hålltank: 159 L
Länk: www.searay.com