21 december, 2009

Skid- och seglarfest i Vallåsen och Båstad

För ett par år sedan kläcktes denna smått vansinniga idé att Wikens Båtselskap skulle arrangera en kombinerad slalom- och seglingstävling i Skåne. Ett festligt event utöver det vanliga! Under tidig höst 2009 beslöt vi oss för att tävlingen skulle bli verklighet.

Att Båstad skulle bli huvudort kändes självklart med dess närhet till Vallåsens skidbacke och med Hotell Skansen beläget vid hamnen.

Lika självklart var att C55 skulle vara båttypen i seglingsmomentet. C55-klassen är på stark frammarsch och finns representerad i många av Sveriges båtklubbar. C55:an seglas av tjejer och killar i alla åldrar och nivåer. Enkel att transportera och hantera.

Vi har även förstått att det döljer sig många duktiga och entusiastiska skidåkare ibland C55-seglarna. WBS Ski and Yachting vänder sig till alla som gillar skidåkning och segling. Vår målsättning är att WBS Ski and Yachting ska bli en återkommande kul inledning på seglingssäsongen.

Arrangör: Wikens Båselskap i samarbete med Båstad BSS och Vallåsens skidanläggning. 5-6 mars i Vallåsens skidanäggning (ca 20 km öster om Båstad) och Båstad Inbjudan går ut nationellt till främst svenska båt- och seglingsklubbar
Man tävlar i lag om 2-3 personer.
Båttyp: C55
Max 25 deltagande lag/ båtar.
Fredag 5 mars slalomtävling Vallåsen.
Start kl 14:00.
4 race/ lag.
After Ski på Pepes Bodega i Båstad.
Middag och festligheter på Hotell Skansen i Båstad
Lördag 6 mars Kappsegling i Båstad.
Fleetrace. Kryss-länsbanor strax utanför Båstad hamn.
Klass: C55
Start kl 11:00. 4 race planerade.
Lunchpaus ca 13:00
16:00 After Sail och prisutdelning
För mer info se http://www.vikensbs.se/default.aspx?pageid=303