4 december, 2009

O´Neill sponsrar Sveriges första Flowrider

O´Neill går in som samarbetspartner med Experium i Sälen och sponsrar Sveriges första Flowrider.Florwridern, som enkelt förklarat är en konstgjord våg, kommer att finnas på det helt nya äventyrscentrumet i Lindvallen. Med O´Neill Flowrider kommer man att kunna prova på vågsurfing inomhus i Sverige.

Modellen på Flowridern är en Double 9 vilken erbjuder generösa 9 meter bredd. Bredden gör det möjligt för mer avancerade trick samt att man med en enkel modifiering kan surfa två personer samtidigt.

O´Neill Flowrider kommer att invigas den 13 december med uppvisningar från bland annat O´Neill Surf Team samt andra utövare från vatten- och snövärlden. Enligt rykten kommer också en stor snowboardlegend som är en av pionjärerna vad det gäller flowriders i Europa att vara på plats, dock är detta obekräftat.

– Det är en helt fantastisk upplevelse att kunna surfa i enbart boardshorts här hemma i Sverige. Makalöst roligt och en utmaning som är en blandning av flertalet brädsporter. Alla oavsett nivå hade superkul på vågen, säger Stefan Mayer på O´Neill Sverige.

Experium ligger vid Snöcentret i Lindvallen. Sälens nya upplevelsecenter är stort och någonting utöver det vanliga. Tillsammans med familjen, kompisgänget eller kollegorna har man möjligheter att skämma bort alla sinnen! Förutom O´Neill Flowrider finns det bl.a upplevelsebad, saunaland, spa, bowling, sportsbar, simulatorvärld, eventytor och lekland.

Länk: www.experium.se