2 december, 2009

Princess 72 Motor Yacht på London Boat Show

Princess Yachts International fortsätter att investera i nya modeller inför framtiden. På Londons båtmässa, 8-17 januari, premiärvisas den splitter nya Princess 72 Motor Yacht. Den brittiska motorbåtstillverkaren visar också upp tre av sina senaste yachter – Princess 78 Motor Yacht, Princess V78 och Princess V56 sports cruiser – tillsammans med flera andra modeller inklusive 95 Motor Yacht som därmed deltar på Londonmässan för andra gången.

Londons båtmässa, som formellt heter Tullett Prebon London International Boat Show, blir skådeplatsen för flera väldigt intressanta premiärer. Förutom princess beräknas även flera andra tillverkare förlägga sina premiärer hit.

Den helt nya Princess 72 Motor Yacht sätter en ny standard för inre design, utrymmen och finish för båtar i den här storleken och för båtar med riktigt lång räckvidd. Hon har ett djupt V-format skrov som är tillverkat med vakuminjicering för att minska vikten och skapa hög hållfasthet. Det ska även, enligt tillverkaren, ge henne en riktig fin och mäktig gång i sjön.

Hela designen i båten är generös med stora utrymmen inklusive en kabin för två besättningsmän. På senare år har flera båttillverkare börjat bygga allt mer extremt exklusiva inredningar. I 72 Motor Yacht sägs inredningen sätta en helt ny standard. Förutom materialval i textilier och träarbeten innefattar detta även salong, förkabin och sittutrymmen.

Princess V56, med Volvo Pentas nya D13-900 hk motorer är en riktigt sports yacht, designad för den som vill ha aktiv körning med mycket prestanda. Även denna har ett djupt V-format skrov, som ger hög sjövärdighet och en rad goda egenskaper.

V56 har sex kojer i tre separata kabiner, en rymlig nedre salong och en stor cockpit som kan förses med en hard top med soltak.

Princess 78 Motor Yacht har all den senaste tekniken och designen från Princess. Den 78 Motor Yacht som visas på Tullet Prebon London International Boat Show har en ny typ av inredning i valnöt, som finns tillgänglig för alla modeller från Princess.

Länk: www.princessyachts.com