30 november, 2009

Finlands Båtförbund rekommenderar Neptune Formula

Finlands Båtförbund har använt marknadens enda giftfria båtbottenfärg, Neptune Formula, två år i rad med mycket gott resultat. Som ett resultat av detta rekommenderar de nu även svenska båtförbund att använda färgen. Säsongen 2009 har varit en succé för Neptune Formula på den finska marknaden och färgen har fått positiv respons från såväl kunder som media.

Inför säsongen målade Finlands Båtförbund 20 plattor med Neptune Formula , som sedan låg i havet runt finska skärgården fram till oktober. När plattorna togs upp, var de omålade ytorna täckta av snäckor, medan de ytor som var målade med Neptune Formula var fria från snäckor upp till 90 %. Finlands Båtförbund tyckte även att primern, som var ny för säsongen, var mycket bra och förbättrade vidhäftningen av färgen.

– Det här är såklart jätteroligt och ett stort erkännande för oss. Vi hoppas att båtklubbarna i de andra länderna runt Östersjön följer Finlands exempel och rekommenderar färgen till sina användare, säger Claes Tarras Ericsson, VD för Ekomarine.

Färgen Neptune Formula har utvecklats i Sverige av Ekomarine i samarbete bland annat med Tjärnö Marinbiologiska laboratorium och Ytkemiska institutet. Tekniken är patentskyddad i Sverige och skyddas även i bland annat EU, USA, Japan och Sydkorea. Företaget bygger sin teknik på upptäckten att en naturlig bakteriefilm skapar ett syrereducerat skikt närmast skrovet som avskräcker bland annat havstulpaner.

Om Ekomarine
Ekomarine grundades 2002 av Claes Tarras Ericsson och Mikael Haeffner, och utvecklar marknadens enda giftfria bottenfärg, Neptune Formula. Neptune Formula är den första färgen som lanserats kommersiellt och bygger på Ekomarines forskning.
Under 2007 gick Östersjöstiftelsen och Allba Invest AB in som delägare i företaget. 2009 belönades Ekomarine med den internationella utmärkelsen Brands with a Conscience.

Länk: www.neptuneformula.com