26 november, 2009

Världens finaste yachter samlas i Karibien

När vi har regn och höstrusk i Sverige samlas några av världens finaste yachter i vattnen kring Saint Barthélémy. Turistmyndigheten där och Saint Barth Yacht Club håller på att förbereda ett nytt seglingsevent, som avgörs längre fram den här säsongen: 6-11 april. Regattan är öppen för klassiska såväl som moderna yachter samt mer racingbetonade farkoster.

Den här regattan har sitt ursprung i de seglingar som hölls i samma område redan på 70-talet i regi av François Tolède, som är medlem av Saint Barths turistmyndighet. Arrangörerna hoppas kunna samlas 200 båtar, vilket inte lär bli så svårt eftersom en stor del av världens större yachter finns i de här vattnen när vi har vinter i Europa.

– Vi ser fram emot att välkomna stora amerikanska och europeiska yachter de här veckorna, säger Luc Poupon, tävlingsledare.

Starten för regattan hålls i före detta svenskstaden Gustavia. Den arrangerande båtklubben tror att cirka 80 procent av deltagarna blir britter och amerikaner, men det kommer även deltagare från Mexiko, Sydamerika, Poland och Hongkong. Kanske även en del svenskar letar sig fram till den här regattan.

Länk: www.lesvoilesdesaintbarth.com