13 november, 2009

Bedragaren Madoffs båtar säljs på auktion

Nu säljs en av världens största bedragares båtar på auktion. investerare och pyramidspelaren Bernard L. Madoff’s båtar som auktioneras ut kommande tisdag i Florida. Enligt arrangörerna är intresset mycket stort för att köpa en av Maddofs tre yachter.

Intresset är till och med så stort att arrangörerna håller en särskild mediadag. Ett beslut som förmodligen grundar sig på all gratisreklam som den här försäljningen kan ge i alla typer av media. Många av budgivarna föredrar dock att vara anonyma och undviker helt kameralinsar.

Alla tre Madoffs båtar har “Bull” som en beståndsdel i sina namn. Bland annat en 55 fots Rybovich Sport Fisher från 1969, en 2003 års modell 38 fot Shelter Island Runabout och en 24 fot Maverick Center Console från 2000. Auktionen omfattar dessutom en 61 fots Viking, som ägdes av Frank DiPascali, Madoffs tidigare chesekonom.

– Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss av försäljningen, säger JJ Hipple på auktionsföretaget National Liquidators.

– Vi vill inte på något sätt glorifiera Madoff, men han hade verkligen fina båtqar och det är dem vi försöker sälja. Vi försöker dock få in så mycket pengar som möjligt för att de som har fordringar på konkursboet ska få så mycket som möjligt.

Försäljningen av Madoffs hus har gett ett sämre resultat än förväntat. Hans fastighet i Montauk, New York, såldes snabbt för mer än US$8.75m. Hans stora våning på Manhattan har dock fallit med tio procent under utropspriset US$8.9m. Huset i Palm Beach, Florida, har sjunkit 7 procent till US$7.9m.