30 oktober, 2009

Anytec Boats får ny svensk ägargrupp

Ett konsortium av investerare med huvudsaklig bas i Örnsköldsvik har förvärvat Anytec Boats av den tidigare ägaren Fagerdala Marine Systems AB i ett inkråmsförvärv. Anytec är en ledande tillverkare av högkvalitativa aluminiumbåtar med erkänt mycket bra sjöegenskaper. Tillverkningen sker i Öregrund och Riga, Lettland.

Mats Melbin, tidigare VD på en av Europas ledande leverantörer inom aluminium titan, rostfria och syrafasta utrustningar tillträder omgående som ny VD för nybildade Anytec AB.

– Vår ambition är att fortsätta att utveckla företaget och tillverka våra båtar på samma plats som idag. Vi ser en enorm utvecklingspotential över de kommande åren och förhoppningen är också att det finansiella marknadsläget går mot en ljusare framtid även om det säkert kan ta något år till, säger Mats Melbin.

Han fortsätter:
– Jag har sett många verkstäder genom åren och måste säga att Anytec är ett av de finaste både vad gäller den yrkeskunskap och vilja bland personal samt den kvalité jag sett på produkterna. Detta gör mig både stolt och glad idag då jag vet att det är en grundsten för vår framgång. Jag kommer också att sätta mycket fokus på våra återförsäljare och kunder för visa oss som en fortsatt mycket bra leverantör.

Säljaren, Fagerdala Marine Systems styrelseordförande Dag Landvik:
– Vi gratulerar de nya ägarna till förvärvet och önskar lycka till. De nya ägarnas profil är helt rätt för ett kvalitetsmärke som Anytec. Avyttringen av Anytec-divisionen är en följd av en ökad internationell fokusering för Fagerdala Marine Systems på dess patenterade isolerande skrovsystem för yachter, fartyg och inte minst vindkraftsöar, vilket kommer att kräva totalt engagemang av företagsledningen.

Anytec har snabbt blivit en av skärgårdens favoriter med båtar från 5-13 meters längd. Båtarnas skrov har erkänt mycket bra sjöegenskaper, inredningen i hyttbåtarna är av högsta kvalitet. Konstruktionen i sin helhet ger samtliga båtar högsta prestanda, funktion och komfort.

Länk: www.anytec.se

Kommentarer

Kalle 09:03:07 2009-10-30

Lycka till! Era båtar behövs verkligen!

Tore 18:41:49 2009-11-03

Sett många verkstäder. Rolig kille

mila 15:03:49 2010-05-05

<a href="http://www.baidu234.com">seo for you</a>