23 oktober, 2009

Gorillatorch – en lysande idé

Amerikanska Joby bygger vidare på succén med det extemt flexibla kamerastativet Gorillapod och lanserar nu Gorillatorch – en mobil, och mycket ljusstark LED-lampa som är rikt- och vridbar i 360°. Lampan är monterad på ett trebent stativ med flexibla leder, gummiklätt grepp och magnetfötter. Lampans ljusflöde kontrolleras med en steglös energibesparande dimmer.

Gorillatorch skulle kunna kallas för ”Ficklampa 2.0”, eftersom den har väsentligt uppgraderade funktioner jämfört med den traditionella ficklampan och därmed lämnar det gamla fick- eller och stavlampsutseendet långt bakom sig. Den LED-baserade ljuskällan ger ett riktat intensivt ljus och är monterad på Jobys prisbelönade stativkonstruktion med böjbara ben av slitstark ABS-plast och tyskt TPE-gummi. Detta kombinerat med kraftfulla magnetfötter gör att Gorillatorch är användbar i en mängd olika miljöer och tillämpningar. Den kan fästas, hängas, vridas fast, ställas och användas i det närmaste var som helst.

Gorillatorch drivs av tre vanliga AA-batterier. Ljuset anpassas med en steglös dimmer. I maxläge ger lampan 65 lumen vitt LED-ljus. Lampan är kompakt, mycket lätt och vattentålig. Den väger knappt 197 gram och är 20 cm hög.

– Oavsett var man behöver bra riktad tillfällig belysning – t ex i ett mörkt vindsutrymme, under motorhuven på bilen eller ute i naturen – så är den här praktiska lampan överlägset funktionell, säger Per Skog på den svenska generalagenten Focus Trading.

Gorillatorch lanseras i Sverige under oktober 2009. Den kostar ca 490 kronor inkl moms och har ett års garanti.

Länk: www.gorillatorch.se