21 oktober, 2009

Kanarieöarna vill bli bäst i Europa på vattensporter

Idrottsstjärnor som Ericssons vinnarteam ska hjälpa Kanarieöarna att bli Europas ledande destination för vattensporter. Projektet kallas Islas Canarias Water Sports Scuderia och innefattar sporter som segling, surfing, windsurfing, kitesurfing, dykning och högsjöfiske som kan utövas längs ögruppens 1140 mil långa kust.

– Det Kanarieöarna har att erbjuda är exceptionellt. Det finns inga andra destinationer i Europa som har sådana optimala förhållanden året runt för vattensporter, säger María del Carmen Hernández Bento, vice ordförande för turistrådet på Kanarieöarna.

Hon berättade om planerna i samband med ett pressmöte under Volvo Ocean Race stopover i Stockholm. Kanarieöarna visade vad ögruppen har att erbjuda, bland annat som ett turistmål för vattensport i Europa. För att understryka detta sponsrar Kanarieöarnas turistråd Ericsson Racing Team som inför årets Volvo Ocean Race har tränat i vattnen kring Lanzarote. Träning som gett effekt, förklarade besättningsmedlemmarna för Ericssons vinnarbåt på pressmötet:

– Kanarieöarna har ett av de mest lämpliga klimaten i världen med bra vind och få regndagar. Det innebär att man kan räkna med goda förhållanden för effektiv träning. Man förlorar få dagar på grund av regn eller dagar utan vind.

Maria del Carmen Hernández Bento:

– Jag vill gratulera Ericssons besättning. Vi är stolta över att ha bidragit till framgången. Jag vågar hävda att alla som bor på Kanarieöarna gläds med er i dag över segern.
Företag och kommuner som ställer sig bakom Islas Canarias Water Sports Scuderia marknadsför sig under det gemensamma märket Water Sports Experience. Det är en kvalitetsmärkning för profilera destinationen på en allt tuffare marknad där olika orter för vattensport konkurrerar med varandra.

Alla elitidrottare inom vattensporter som är födda på Kanarieöarna eller som har funnit platsen idealisk för att utöva sin sport har anslutit sig till den nya vattensportsatsningen.

– Enligt Institutet för turism i Spanien, Turespana, ligger Kanarieöarna som vattensportdestination på fjärde plats bland utländska turister, säger María del Carmen Hernández Bento.

De länder som främst visar intresse är de nordiska länderna, Irland, Frankrike, Italien och Portugal.

Senare i år kommer Kanarieöarna åter att samla världseliten inom segling då en deltävling av GP 42 World Championship hålls på Lanzarote.