12 oktober, 2009

Hallberg-Rassys ordförande invald i IOK

Göran Petersson, Hallberg-Rassys styrelseordförande, har valts in i IOK (Internationelle Olympiska Kommitten). Valet gjordes den 9 oktober i Köpenhamn i samband med IOK-mötet där. Göran Petersson kommer att jobba inom IOK is sin roll som ordförande för ISAF (International Sailing Accosiation Federation) och kommer att ha den här rollen i åtta år.

Göran Petterson är ordförande i ISAF sedan november 2004 och återvaldes i november 2008. Han har också varit medlem i internationella olympiska juryn i alla OS mellan 1980 och 1996 och var juryordförande i OS 1992 och 1996.

Göran Petersson säger: “Att bli IOK-medlem är inte bara en stor ära, det är också ett stort ansvar och jag ser fram emot att arbeta för seglingssporten i detta globalt sammanhang.” Magnus Rassy, Hallberg-Rassys VD säger “Det är en stor tillgång att få arbeta med en person med så oerhört brett kunnande som Göran Petersson såsom vår styrelseordförande”

Göran Peterson har varit styrelseordförande för Hallberg-Rassy sedan mitten av 90-talet. Det behöver väl knappast tilläggas att Göran Petersson privat seglar en Hallberg-Rassy.

Läs mer här: http://www.sailing.org/30000.php