2 september, 2009

Säkerhetsföretaget St George inleder samarbete med Viamare

Viamaregruppen (www.viamare.se), som bland annat äger Sjöassistans (www.sjoassistans.se), har inlett ett strategiskt samarbete med St George (www.stgeorge.se) avseende drift av en webbaserad säkerhetsbutik inom båt- och sjösäkerhet.

Sjöassistans är den organisation som gör flest hjälpinsatser till sjöss (vid ej fara för liv), och har sedan starten 1999 assisterat över 100 000 båtmänniskor. Förutom hjälpinsatser erbjuder Sjöassistans sedan tidigare även båtförsäkringar och säkerhetsutbildningar.

“Våra kunder har länge efterfrågat möjligheten att kunna handla båtsäkerhetsprodukter hos oss”, säger Jens Johansson, VD på Sjöassistans. “Sjöassistans har genom sin långa erfarenhet en unik kunskap om riskerna på sjön. Rätt säkerhetsprodukter spelar en nyckelroll att undvika och minimera skadorna och är den sista pusselbiten som saknades i Sjöassistans erbjudande.”

Sjöassistans valde att samarbeta med säkerhetsföretaget St George angående drift av en webbaserad säkerhetsbutik inom båt- och sjösäkerhet. “St Georges kompetens inom både säkerhetsmarknaden och e-handel utgjorde ett perfekt komplement till Sjöassistans erbjudande”, tillägger Jens Johansson.

“Sjöassistans och de andra bolagen inom Viamaregruppen har en stark ställning i båtbranschen och ett starkt förtroende hos båtägarna. Vi är mycket glada att Sjöassistans valde att samarbeta med oss och ser det som ett kvitto på våra satsningar på e-handel”, säger Stefan Börjesson, vd för St George Gruppen, som tidigare i våras inledde ett liknande samarbete med försäkringskoncernen If. “Vi ser verkligen fram emot att tillsammans med Sjöassistans erbjuda marknadens absolut bästa webbutik inom båt- och sjösäkerhet.”

Webbutiken kommer att lanseras under hösten 2009.

Länk: www.stockholmradio.se