5 augusti, 2009

Gill blev huvudsponsor för Baltic Match Race på auktion

Baltic Match Race, den svenska deltävlingen i nya Baltic Match Tour, tog ett ovanligt grepp och genomförde en auktion om huvudsponsorskapet för tävlingen. Gill, ett ledande varumärke för tekniska seglingskläder, vann och blir därmed huvudsponsor för Gill Baltic Match Race som avgörs i Stockholm den 14-16 augusti med svenska och internationella toppseglare i matchracing.

– Vi är mycket stolta och glada för att Gill väljer vårt evenemang när de vill profilera sig i segling. Deras tekniska profil passar vår tävling och våra skeppare från världseliten inom matchracing som har höga krav på kvalitet, funktion och passform, kommenterar projektledaren Henrik Grape på Stockholm Match Race Center.

Avtalet mellan Stockholm Match Race Center, arrangören bakom Gill Baltic Match Race, och Yacht Equipment, den svenska distributören för Gill, omfattar huvudsponsorskap för tävlingen och klädutrustning till Stockholms Match Racing Center på Lidingö. Gill är ett renodlat tekniskt klädmärke inom seglingsvärlden och riktar sig till kunniga användare med höga krav.

Samarbetsavtalet mellan Gill och Stockholm Match Race Center är värt omkring en miljon kronor över en treårsperiod.
– Vi vänder oss till seglare med höga krav på sin utrustning och vill synas i miljöer där kraven på funktionella tekniska seglarkläder är som störst. Vår tekniska profil inom seglingseliten stärks nu ytterligare genom samarbetet med Stockholm Match Race Center och huvudpartnerskapet för Gill Baltic Match Race, säger Yacht Equipments ägare och vd Hans Ståler.

Baltic Match Tour är ett nytt internationellt kappseglingsevenemang och utgörs av en serie matchracingtävlingar i Stockholm, Helsingfors och Tallinn 14-22 augusti 2009. Först ut är Gill Baltic Match Race i Stockholm som seglas på Skogshem & Wijk på Lidingö 14-16 augusti. Deltagarna tävlar tre dagar på varje ort och reser med TallinkSiljas färja nattetid mellan kappseglingarna. Matchracing är en publikvänlig tävlingsform inom segling där två båtar tävlar mot varandra och där åskådarna kan följa duellerna på banorna som läggs nära land.