5 augusti, 2009

Cruiser 32 nominerad till Yacht of the year

Bavaria Cruiser 32 har nominerats till Yacht of the Year 2009/10 i sin klass. Det är en båt med modern funktionell formgivning, enkel hantering, bra prestanda, högsta boendekomfort – allt till ett attraktivt pris.

Båten har tagits fram i samarbete mellan Farr Yacht Design och BMW DesignworksUSA. Farr Yacht Design är erkända som ett av världens främsta yacht designers. BMW DesignworksUSA är ett av världens mest innovativa designkontor.

Bavaria varvet har nyligen presenterat sin ”top of the line” Bavaria Cruiser 55 designad av samma team. Släktskapet med 55:an syns tydligt i den nya båten. Designen är djärv utan att gå för långt. Aldrig tidigare har en 32 fots båt varit så stor.

Nya Cruiser 32 sätter en ny standard för vad det går att få ut av en 32 fots segelbåt. Sittbrunnen är bl.a. tack vare den fällbara badbryggan rekordstor. Ny utformning av rattpedistalen och snillrik lösning av storskotet ger rymd.

Båtens grundform ger stora volymer inombords. Akterhytten är att betrakta som ”ägarhytt” och går att jämföra med dem i 40‐fots båtar. Våtutrymmet är absolut rekord i klassen. Salongen har generös L‐ soffa som i Bavaria 35:an. Extra rymd har skapats genom däckets form och att ytan för navigation minskats. Förpiken är rejäl med bra höjd, fullängdskojer, garderob och hyllskåp.

Seglingsmässigt borgar Farr Yacht Design för de fina egenskaperna. Vid utvecklingsarbetet har företagets representant i Sverige arbetat för enklare segelhantering. Det betyder att 32:an är konstruerad för att seglas med fock i stället för genua. Detta är en segelföring som passar svenska vatten bra.

Den nya 32:an har genomgått ett avancerat utvecklingsarbete. Erfarna industridesigners ser till att varje detalj är noga genomtänkt och funktionen väl analyserad. Båten, men också tillverkningen, planeras noggrant redan i designprocessen. Detta arbete i kombination med varvets högteknologiska tillverkning gör att grundpriset för den nya båten ligger lägre än för föregångaren Bavaria 31 Cruiser.

Data
Längd över allt 9,99 m
Skrov längd 9,80 m
Bredd 3,42
Djup 1,95 / 1,50
Depl. 4,870 kg
Bränsle 150 l
Vatten 150 l
Grund pris fritt varv drygt 700 000 kr.

Länk: www.bavariasverige.se