27 februari, 2019

Nyhetstätt på Allt för sjön

Allt för sjön i Stockholm har i år laddat upp ordentligt med mängder av nyheter. Allt från båtar i aluminium och plast samsas med spännande tillbehör och klassiska båtar på mässan som är öppen 1–10 mars.

Det är länge sedan Allt för sjön i Älvsjö var så fullpackad med nyheter. Motorbåtarna är som vanligt i stor dominans, men i år har mässan även satsat ordentligt på nya segelbåtar. Mässans största båt är därför i år en segelbåt: svenskbyggda Hallberg-Rassy 57.

För alla som framför allt vill se mindre motorbåtar är Allt för sjön ett eldorado. Här är några av årets nyheter: Askeladden P79 Weekend, Bayliner VR6 Cuddy, Bella 640 DC, Falcon C7, Uttern T65 och Uttern T53.

– Motorbåtarna är fler än någonsin. Minst fem helt nya varumärken lanseras på båtmässan med olika intressanta koncept, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

Dessutom bjuds det på en kavalkad med aluminiumbåtar, som har ett extremt starkt fäste i hela 08-regionen. De stora volymtillverkarna – Buster, Yamarin, Silver och Linder – är alla representerade.

Den största nyheten står dock Anytec för. Tillverkarens nya flaggskepp på 30 fot hade världspremiär på Båtmässan i Göteborg för en månad sedan och lanseras nu även i Stockholm med 2xYamaha XTO V8 à 425 hk. Båtföretaget, med ägaren Peter Forsberg i spetsen, har tagit hjälp av den nederländska superyachtdesignern Vripack för att skapa en så bra och komplett båt som möjligt. Resultatet är minst sagt häftigt.

En av världspremiärerna på Allt för sjön gäller svenska High Coast of Sweden. Båten som visas på mässan byggs i Tyskland och är den första av två modeller från denna nya tillverkare.

Allt för sjöns hedersgäst är Dennis Conner, legendarisk America’s Cup-vinnare, som avslöjar sin roll i den nya internationella nationstävlingen SSL Nations Gold Cup som har världspremiär.

– Vi är hedrade över att Dennis Conner besöker Allt för sjön och är förväntansfulla att få vet allt om den nya internationella nationstävlingen som han ska inviga. Hans medverkan och möjligheten att få prata med honom är ett unikt tillfälle för alla seglarintresserade, säger Allt för sjöns projektchef Hanse Thorslund.

Allt för sjön har även en stor avdelning med elbåtar. Entreprenören Konrad Bergström berättar om varför han satsar stort på elbåtar i sitt bolag X Shore.

På Water Park kan man bland annat se och prova på wakeboard. Här kan man även träffa Nicolai Perdrup, kapten för det svenska wakeboard-landslaget, och 17-åriga Melanie Staaf som tillhör världseliten i denna snabbt växande vattensport.

Info: www.alltforsjon.se

Bilden:

Seglarlegendaren Dennis Conner, 76, som kan skryta med hela fyra America’s Cup-segrar.


Hallberg Rassy 57.


Anytec A30.


Uttern T53.