12 november, 2018

Rutgerson utökar sitt blocksortiment för stora båtar

Att segelbåtarna på båtmässorna blir större är det väl ingen som missat, men det ställer också helt nya krav på båttillbehör. Den svenska tillverkaren Rutgerson Marin breddar därför sitt växande ROC-sortiment för stora båtar med ytterligare två produkter: brytblock och däcksblock.

För två år sedan presenterade den svenska båttillbehörstillverkaren Rutgerson Marin sitt första ROC Block. Det är ett urstarkt aluminiumblock med en helt ny typ av smart rullager speciellt utvecklat för stora båtar och extrema laster. I takt med att båtarna fortsätter växa börjar nu allt fler tillverkare få upp ögonen för Rutgersons nya ROC-sortiment.

– Trenden är tydlig. Vi får idag många fler förfrågningar på produkter för stora båtar än vi fick för bara några år sedan. Idag tillverkas också många stora katamaraner som kräver betydligt kraftigare utrustning än en enskrovsbåt i samma storlek, säger Charlotte Rutgerson som är vd på familjeföretaget i Marstrand där alla företagets produkter tillverkas.

De senaste tillskotten i Rutgersons sortiment för stora båtar är ROC Organisers och ROC Deck Blocks, två serier med extremt starka block som används för att på ett effektivt och prydligt sätt leda fall och andra linor från masten ner till avlastare och vinschar i sittbrunnen.

De nya blocken lanseras för första gången på den stora båttillbehörsmässan METSTRADE i Amsterdam 13–15 november. De kommer att finnas ute på marknaden från och med januari 2019.

www.rutgerson.se