22 maj, 2009

Rekord på wakeboard

Här är en kille som verkligen har gått in för att sätta rekord på sin wakeboard. Det är engelsmannen och skepparen Alex Thomson, som vill få ut det allra bästa ur sin båt HUGO BOSS, som är en IMOCA Open 60. På bilden här intill syns när han är ute en runda på the Solent utanför Southampton.

Alex, som aldrig säger nej till en utmaning, sökte något extra och kom på att man mycket väl kan ha en wakeboard även efter en snabb segelbåt. Själv använder han ett Carafino ‘Hydrofoil’ board, vilket är ett riktigt högteknologiskt alternative.

– Förhållandena var perfekta med en god bris och solsken när vi tog vår runda på the Solent. Jag har inte åkt wakeboard där tidigare, men det kändes ganska extremt, särskilt när vi kom upp i högre hastigheter och jag fick bra tryck i brädan, säger Alex.

Vanligen kappseglar Alex med sin HUGO BOSS. I år star bland annat Rolex Fastnet Race i augusti på programmet och han tanker även ställa upp i Transat Jacque Vabres in November innan det är dags för Barcelona World Race 2010. Alex kommer dock allra först att finnas på plats vid Monaco Grand Prix 21-24 maj som en del av Hugo Boss VIP hospitality programme.

Läs mer: www.alexthomsonracing.com