15 maj, 2009

Nimbus storsatsar på den norska marknaden

Nimbus storsatsar i Norge och sluter ett samarbetsavtal med Europas största enskilda återförsäljare. Skandinaviens ledande båttillverkare Nimbus Boats AB har tecknat ett samarbetsavtal med norska Johs Lunde Marine Group AS. Tillsammans storsatsar de i Norge – en marknad som beräknas vara värd 250 Mkr.

– Vestlandet har historiskt sett varit som en andra hemmamarknad för Nimbus. Göteborg och Bergen är brödrastäder och det känns därför extra roligt att vi är tillbaka med full kraft på Vestlandet, säger Magnus Andersson, vd för Nimbus Boats.

Nimbus investerade nyligen i en ny fabrik i Mariestad och köpte den finländska tillverkaren Paragon. Av Nimbus totala försäljning går 65 procent på export, det mesta till euroländerna Tyskland, Nederländerna och Frankrike. Nu står Vestlandet för dörren.

– Johs Lunde är den perfekta partnern för oss med sina många marinor och stora erfarenhet av branschen, säger Magnus Andersson.

Roger Simmenes, koncernchef på Johs Lunde Marine Group AS, är full av tillförsikt över samarbetet med Nimbus:

– Nimbus är ett mycket starkt varumärke inom båtbranschen. Vi är stolta att få företräda dem och tror på ett långt och framgångsrikt samarbete.

Länk: www.nimbus.se