7 maj, 2009

RedKnows anlägger mustasch – stödjer kampen mot prostatacancer

Axtech blir genom sitt varumärke redKnows partnerföretag till Cancerfonden i Mustaschkampen 2009. Kampanjen, som pågår 1-31 maj, har till syfte att öka medvetenheten om prostatacancer och samla in pengar till forskning. Cancerfonden vill få svenska folket att engagera sig i kampen mot sjukdomen, som är Sveriges vanligaste cancerform. Det kan man göra genom att starta en insamling eller helt enkelt odla mustasch.

Under maj löper Mustaschkampen parallellt med Ystad-Haparanda, Robert Aschbergs och Gert Fylkings vandring genom Sverige för att samla in pengar till Cancerfonden. redKnows bidrar där, från och med maj, med ett system för spårning samt en kartfunktion till Ystad Haparanda-projektet. Med hjälp av spårsändaren redKnows MiniFinder går det att följa exakt var Robert Aschberg och Gert Fylking befinner sig på promenaden ifrån några olika websidor. Det skall göra det enkelt för alla som vill ha möjlighet att promenera med en bit i hemtrakten, eller skänka pengar.

– Vi tvekar inte när vi får möjligheten att engagera oss i en så viktig fråga som prostatacancer. Det är Sveriges vanligaste cancerform och drabbar många direkt eller indirekt, säger Åsa Eklund marknadsansvarig på Axtech. – Att vi är ett litet företag betyder inte att vi inte kan bidra. Vi kommer arbeta hårt för att sprida budskapet vidare i Mustaschkampens anda, säger Åsa

Axtech skänker redKnows MiniFinder-produkter till Cancerfondens webauktion (cancerfonden.se/mustaschkampen), där intäkterna går till fondens insamling. Under Mustaschkampen går dessutom 50 kronor för varje såld MiniFinder Live till Cancerfonden.

– Vår produkt, MiniFinder används vanligtvis som ett spårande larm monterat i fordon, men fungerar lika bra att ha i fickan i ett sådant här syfte eftersom den är liten och lätt, säger Anders Jonsson, utvecklingsansvarig på Axtech.

Följ Ystad-Haparanda promenaden via karta med aktuella positioner på:

Länk: cancerfonden.se/sv/Mustaschkampen/Ystad-till-Haparanda/

Länk: tv8.se/ystadhaparanda
redknows.se

redKnows är ett svenskt varumärke för spårande GPS-larm som ägs av Axtech AB. Larmen placeras vanligtvis i stöldbegärlig egendom, som båtar, MC och andra typer av fordon. redKnows skickar larm med positionen på karta till din mobiltelefon om egendomen flyttas eller störs. Den kan spåras när som helst. Mer information på:

Länk: www.redknows.se