30 april, 2009

Mange kan fortsätta Volvo Ocean Race

Magnus Olsson, skeppare på Ericsson 3, har fått klartecken från läkaren att fortsätta segla i Volvo Ocean Race. Det var efter fem dygn av den förra etappen (16 april), från Rio de Janeiro till Boston, som Mange slogs omkull av en våg, föll olyckligt in i ratten och bröt ett revben.

– Situationen är stabil. Magnus har ett brutet revben, men han har inga andra inre skador. Det handlar bara om hans egen smärta och den kan vi kontrollera med smärtstillande medel, säger Ericsson Racing Teams läkare Antonio Zoido Alvarez.

– Jag blir bättre för varje dag som går. Det är ändå den fantastiska besättningen som står för det hårda arbetet, säger Magnus och skrattar.

När olyckan inträffade var Ericsson 3 utanför den nordbrasilianska kusten och ett tag diskuterades om Olsson skulle lämna båten. Men Mange själv ville vara kvar ombord och efter några dygn i sängläge började han sakta kunna röra sig igen. När vädret då och då bjöd på lättare vindare var han uppe och styrde båten som vanligt.

Trots Manges skada lyckades han leda sin båt och besättning till en andra plats på etapp sex. Och tursamt nog för Magnus så väntar ett ovanligt långt stopp i Boston. Nästa åtagande är in port-racet i Boston 9 maj och 16 maj smäller sedan starskottet för etapp sju från USA till Galway på den irländska västkusten.

Länk: www.ericssonracingteam.com

Bilden: Magnus Olsson i Boston. Foto: Rick Tomlinson/Volvo Ocean Race.