24 april, 2009

Säker svensk design skyddar barnen på båten

Solkatt är ett nytt svenskt företag som designar och producerar solsäkra unisexkläder för barn. Det som särskiljer Solkatts kläder från övriga märken på marknaden är dess breda användningsområde. Solkatts plagg är designade för att skydda barnet i alla situationer dit solens strålar når – på lantstället, i stan och inte minst på havet.

Till Solkatts mest nöjda kunder hör båtfolk. De tunna men skylande kläderna skyddar barnet från topp till tå, samtidigt som de är rymliga och sköna att bära.

– Solkatts kläder underlättar enormt för oss då vi seglar. Tidigare fick vi flera gånger om dagen smörja våra killar med solkräm, nu är barnen skyddade så snart kläderna är på, otroligt smidigt. Ett annat plus är det sköna tyget som är lätt att tvätta och som torkar rekordsnabbt på relingen, säger Björn Forslund, tvåfaldig svensk världsmästare i segling och van familjeseglare.

Solkatts kläder erbjuder det bästa dokumenterade skyddet mot UV-strålning som finns, 50+. Textilen består av 100 procent nylon och stänger ute 97 procent av solens farliga strålar samtidigt som den andas och är skön mot huden.

Länk: www.solkatt.nu