23 april, 2009

Hanse, Moody och Fjord i ny organisation

Den tyska tillverkaren HanseYachts AG, som äger och tillverkar båtmärkena Hanse, Moody och Fjord, tar över rollen som importör till Sverige och Norge. Därmed får båtmärkena en bättre förutsättning för att växa under en tid när återförsäljarna inte växer i samma takt som producenterna och förändringarna är stora på båtmarknaden.

Nyheten innebär att det bildas en ny organisation för försäljningen i Sverige och Norge. Hittills har import och försäljning i Sverige för Hanse, Moody och Fjord skötts av Bryggan i Väst med huvudkontor i Marstrand.

Nu tas den rollen alltså över av den tyska fabrikens nya svensk-norska organisation, där Per Witte från Bryggan i Väst blir VD.

– Arbetet med en förändring har pågått en längre tid, säger Per Witte.

– Det här är en nödvändig och positiv utveckling för oss. När marknaden förändras så mycket som sker för tillfället får vi återförsäljare svårt att hantera lager i takt med fabrikens introduktion av nya modeller.

I Norge koncentreras marknadsaktiviteterna i den nya organisationen till Fjord AS i Vettre. Nelson Marine AS blir distributör för Hanse på den norska västkusten.

Den tyska fabriken säger i sin kommentar att förändringar ger dem möjlighet att koncentrera mer på sin kärnverksamhet och att komma närmare slutkunderna.

Länk: www.hanseyachts.com