11 april, 2018

Yamarins plastmodeller sålda

Sedan Buster Boats ägare Inha Bruk AB köpte Yamarins båtverksamhet förra året har det varit oklart vad som skulle hända med Yamarins glasfiberbåtar. Det var nämligen bara Yamarin Cross aluminiumbåtar som ingick i köpet.

Nu står det klart att Silvers och Terhis ägare, det finländska företaget Oy Otto Brandt Ab, har köpt Yamarins modellprograms nyaste modeller av den tidigare ägaren, Konekesko Oy.

Modellprogrammet består av fyra båtmodeller som kommer att lanseras under koncernens båtvarumärke Silver. Köpet omfattar glasfiberskrov i tre olika längder, som hos Konekesko har burit modellbeteckningarna Yamarin 81, Yamarin 66 och Yamarin 64. Båtarna är daycruisers tillverkade helt i glasfiber.

Av den minsta skrovstorleken finns även en bowriderversion med öppen främre sittbrunn. Modellprogrammets största båtmodell, Yamarin 81 DC, lanserades av Konekesko under våren 2016. Modellens försäljning avbröts när Konekesko meddelade att de helt och hållet slutar marinverksamheten.

De aktuella fyra båtmodellerna är skapade av norska Eker Design AS. För skrovdesignen står svenska Petestep AB. De ska vidareutvecklas så att de passar in i det nuvarande Silvermodellprogrammet.

Bildtext: Yamarin 81 DC är en av modellerna som ingår i affären.