22 april, 2009

Safe at Sea väljer NavEye för sjöräddningssystemet Rescuerunner

Aqualiv AB och bolaget Safe at Sea AB som tillverkar och säljer Rescuerunner på nationell och internationell basis har ingått ett avtal som ger Safe at Sea försäljningsrätten av NavEye mot internationell sjöräddningsverksamhet.

Genom NavEye kan man alltid få Rescuerunnerns exakta position på ett enkelt och kostnadseffektivt sätt. NavEye kan framförallt användas för att säkra förarens position men också som ett alternativ till dyrare positioneringssystem för Rescuerunnerenheten.

– Det som gör NavEye intressant för oss är den trygghet och extra säkerhet som vi nu kan erbjuda våra kunder inom sjöräddningsverksamheter, säger Kaj Lehtovaara vd Safe at Sea. NavEyes utformning gör det möjligt att placera enheten på föraren och därmed kunna följa honom. Idag kan man bara följa räddningsenhetens position, inte sjöräddaren tillägger Kaj Lehtovaara.

– Jag ser en stor potential för våra produkter i den kommersiella sjöfarten och inom den sjöräddningsverksamhet som Safe at Sea framgångsrikt är verksamma inom säger Mattias Malmgren, vd Aqualiv AB .

Länk: www.aqualiv.com