27 mars, 2009

Italiensk Sessa med linjer från klassiska bilar

Det italienska båtföretaget Sessa Marine, som är en stor tillverkare av mellanstora och större motorbåtar, lanserar i april sitt nya flaggskepp: Sessa C68. Varvet lanserar båten som en klassledande båt i segmentet för större, öppna båtar.

Den 21 m långa yachten har ett skrov som har tagits fram efter mycket noggrann analys. Varvet anser att linjerna har släktskap med bilar från 1930- och 40-talen och visst är det en fantasieggande design.

Mest slående med den nya C68 sägs vara hur designerna har utnyttjat båtens utrymmen, materialval och hur olika färger matchar varandra. Detta är ganska typiskt för italienska båttillverkare, som ofta lägger mer energi och kunskap bakom hur båten ser ut och vad den ska representera än vad många skandinaviska varv gör.

Ägarens kabin är väldigt rymligt, som det bör vara på en båt i den här klassen. Det innehåller bland annat säng, dubbla handfat i ett stort toautrymme och ”fönster” som vetter direkt ut mot havet.

För framdrivningen står två stycken rejäla MAN V12 dieselmotorer på 1 360 hk styck.

Hydrodynamiken för det nya skrovet har utvecklats vid Krylov Shipbuilding Institute i Saint Petersburg, som har en av de finaste testbassängerna i hela Europa.

Båten premiärvisas för pressen i vår och för allmänheten vid båtmässan i Cannes i september.

Tekniska data
Längd 21,05 m
Bredd 5,15 m
Max personer 16
Kojer 6 + 1 crew
Bränsle 3 200 liter
Färskvatten 1 000 liter
Svartvatten 400 liter

Länk: www.sessamarine.com