20 mars, 2009

Jubileum för Stora Vårmässan

Snart är det vårdagsjämning. Det är nu nerräkningen till våren börjar märkas på allvar. Snart sagt överallt ska verandor renoveras och rabatter planteras. På våra breddgrader är det kanske extra tydligt att något händer när det börjar dra ihop sig till vår.

Stora Vårmässan som i år firar 10-vårsjubileum, som arrangörerna själva uttrycker det, är ett annat bevis på att våren är speciell.

”Vi får ofta höra från besökare och andra att vårmässan är ett klassiskt vårtecken”, säger Kristin Olsson som är projektledare hos mässarrangören Nolia. ”Det är jätteroligt att det har gått så bra i så många år. Folk vet att vårens nyheter finns på mässan och att det händer en rad spännande saker. Att vi i år jubilerar tänker vi fira med ett stort kalas som vi sprider ut över de tre mässdagarna. Det blir allt från liveband till roliga grejer för barnen.”

Kent Jonsson på Kejo Uterum i Gnarp är en av mässans många utställare. Faktum är att han har varit med i alla år.

”Ja, det har på något sätt blivit självklart. Det vi säljer är så starkt förknippat med våren och därför kommer vårmässan i precis rätt tid för oss. Vi har lärt oss att den är ett bra och prisvärt sätt att få kontakt med kunder. I år går vi ut hårt med isolertak som bevarar värmen i uterummet bättre. Jag tror många kommer att gilla det.”

För att ytterligare fira våren och jubileet så lanserar nu Stora Vårmässan en lite annorlunda bildtävling på sin hemsida. Hur ser våren egentligen ut? Det är den fråga vi hoppas att många människor ska svara på med sina personliga bilder. Tävlingen startar nu på fredag då det är vårdagjämning. Givetvis blir det sedan en bildkavalkad på mässan och de som tar de bästa bilderna vinner förstoring av sitt foto och entrébiljetter.

24-26 april arrangeras Stora Vårmässan av Nolia på Gärdehov i Sundsvall. Den totala mässytan är
10 000 kvadratmeter och antalet utställare är cirka 200. Mässan är öppen 10.00-17.00 alla tre dagarna.

Hemsida: www.nolia.se/vm