13 mars, 2009

Många båtnyheter på båtmässan i Oslo

Den 14 mars öppnar Norges största båtmässa, Oslos internationella båtmässa på Lilleström. Sjøen för alle är helt fullbokad trots de senaste månadernas kreditoro och finansiella problem. Cirka 200 utställare visar över 400 båtar på mässan som också omfattar ett stort utbud av tillbehör, service och olika tjänster för båtlivet. Den norska tidningen Båtliv har listat en lång rad nyheter som visas på mässan. Länk: http://www.batliv.com/wip4/detail.epl?id=419158&cat=5867

– Med all respekt för deltagarna så har vi varit oroliga för hur det här skulle gå, men nu är mässan fullbokad, säger mässchefen Merete Rustad.

– Det märks en nedgång i båtmarknaden även i Norge, men vi kommer att sälja båtar även den här säsongen trots att det inte blir på samma nivå som ifjol. Vi tror att en stor andel av årets båtförsäljning startar på Sjøen för.

Förutom båtar har mässan i år satsat stort på olika aktiviteter, som återfinns i en stor utställningshall. Den kungliga norska båtklubben visar till exempel upp segling för bsökarna. I ett stort akvarium finns hajar, humrar, norska krabbor, torsk och andra djur från havet.

Öppettider:
Monday through Thursday 13 noon – 8 pm
Friday, Saturday and Sundays 11 am to 6 pm.

Länk: http://www.norboat.no/index.php?page_id=69

Fotnot: Norska tidningen Båtliv är fristående och har inget samband med svenska Båtliv, som är medlemstidning för Svenska Båtunionen med sina 162 000 medlemmar.