8 januari, 2018

Nyaste Båtmässan på många år

De senaste åren har Båtmässan i Göteborg blivit mer och mer nyhetstät och många är de företag som väljer att lansera sina nyheter på Båtmässan. Upplagan 2018 ser redan ut att bli nyhetstät, nya båtar från bland andra Nimbus, Ryds, Micore, Bella, Greatline, AMT med flera kommer för första gången att visas för publik 3–11 februari när Båtmässan pågår. Flera av de ledande motorleverantörerna kommer också att visa nya generationers motorer.

Ny avdelning för Klassiska båtar

Under snart tio år har äldre båtar huserat i det som kallats Veteranbåtshallen. På mässan 2018 kommer dessa publikdragare att finnas inne i de vanliga mässhallarna. I E-hallen kommer åtta klassiska båtar visas upp, flera av dem har sina rötter i Kungsviken. En ort på Bohuslän där det inte bara byggdes båtar i gamla tider utan där också några av dagens kända varumärken har sin hemvist. Publikdragaren bland de klassiska båtarna 2018 tror många blir Polstjernan, byggd i just Kungsviken

 

Nytt upplägg på scenprogrammet

Scenprogrammet 2018 kommer bli ett av de bästa på många år. Till skillnad från tidigare år blir programmet upplagt med temadagar. Först helgen blir det 100 procent segling på scenen och sedan startar veckodagarna upp med en dag bara om klassiska båtar och Kungsviken.

Veckodagarna avslutas med en av båtvärldens största profiler på scenen, Sven Yrvind. Fredagen 11 februari kommer Sven, som Båtmässan kallar sin Hellström, att dela med sig av sina problemlösningskunskaper och givetvis också berätta om tidigare resor men också om non-stop seglatsen från Europa till Nya Zeeland med start sommaren 2018.

Första lördagen delas även priset till Årets Båtklubb ut av tidningen Båtliv och Svenska Båtunionen.

Andra helgen blir temat på scenen sportfiske (lördag 10 februari) och sista mässdagen blir det fokus på barn och familjeupplevelser. Bland annat kommer vatten att tillverkas på scenen…

Nytt ”Seglarhäng”

Segling är en fantastisk fritidssysselsättning och för vissa ett sätt att leva. På Båtmässan skapas 2018 en ny del som går under namnet Seglarhänget. Här har en grupp utställare nappat på idén att var en del av seglarnas mötesplats på mässan. Utställare som North Sails, RS Sailing, GKSS, Boding Segel, Sjöboden Jollesport m fl samsas med klassförbund för att profilera segling. Det finns även en scen med dagliga föredrag, presentationer tillsammans med en servering.

Ny är också Hugos Båtskola

Ett av syftena med Båtmässan är att få fler att upptäcka båtlivet och att bete sig rätt på sjön. Därför kommer unga besökare ges möjligheten att gå Hugos Båtskola. Under lättsamma former får mässans yngre besökare lära sig hur en kompass fungerar, varför man ska ha flytväst, hur man hittar på sjön m.m. Allt under överinseende av Hugo. De 1 000 första barnen som går Hugos Båtskola får också Andreas Symeonidies bok om Hugo.

Ny layout på Båtmässan 2018

Vissa delar av Båtmässan 2018 kommer besökarna känna igen. Entrén som vetter mot Liseberg får dock ett helt nytt och välkomnade utseende, Aktivitetshallen får ett delvis nytt utseende, inte minst på grund av att de Klassiska båtarna nu finns i hallen. Även C-hallen får ett nytt utseende. Allt för att besökarna ska känna att på Båtmässan i Göteborg händer det nya.

Rabatt på inträdet

Båtmässan i Göteborg storsatsar på barnen. Mässan vill visa barn och barnfamiljer allt det roliga som båtliv och vattenliv ger. Båtlivs läsare och SBU:s medlemmar går in ”två för en” på vardagar (måndag–fredag).

Alla barn och ungdomar till och med 16 år som besöker mässan i sällskap av vuxen erbjuds fri entré.

www.batmassan.se