4 mars, 2009

Klassisk nybyggd CGP-båt från Holland

Holländska varv är kända över hela världen för sina fina stålbåtar. Vripack har dock använt komposit i sin senaste modell, som kallas PTS26. Det är en halvplanande båt på 8 m (26 fot) som har designats av varvets egda konstruktörer. Inspirationen kommer från vår svenska konstruktör C.G. Pettersson, vilket är lätt att inse när man tittar närmare på båtens linjer och planlösning. Båten har tagits fram som ett prisvärdigt alternativ med god harmoni mellan pris och kvalitet, säger Vripack i sin pressrelease om nyheten.

Den första båten i serien presenterades för snart ett år sedan och 20 båtar har redan levererats till konsument. Priset ligger på cirka 60 000 Euro, det vill säga cirka 700 000 svenska kronor.

Varvet säger att båtens framgång ligger just i kombinationen mellan pris och kvalitet. Det är relativt ovanligt i båtbranschen att priset sätts som ett viktigt mål redan vid konstruktionen av en ny båt.

Båten har förändrats från premiären. De senaste modellerna har till exempel ny design på överbyggnaden med mer volym och ståhöjd under däck. I aktern finns en mysig avdelning där båtägaren kan njuta av vackra dagar.

Motorn är en 144 hk Steyr Hybrid som gör båten miljövänlig med rätt gångegenskaper.

Tekniska specifikationer:
Längd: 26’ / 8.01m
Bredd: 8.5’ / 2.29m
Djup: 2.6’ / 0.80m
Höjd: 5.7’ / 1.75m
Skrov: Polyester
Överbyggnad: Polyester
Däck och detaljer: flexiteak & mahogny
Bränsletank: 180 ltr
Vattentank: 120 ltr
Vikt: 2 500 kg

Länk: www.vripack.com