23 februari, 2009

Koll på båten med autoposition

Automatiska trackingsystem är ett bra sätt att ha koll på var båten befinenr sig. AutoPosition TR-151 ready2Go är ett nytt sådant system. Om båten stjäls kan man med hjälp av AutoPositions enhet följa båtens färdväg och direkt meddela polisen båtens aktuella position.

Pressrelease:

Enheten kan användas som både stöldlarm och som nödlarm när man är ute på sjön. Stöldlarmet kan utlösas om förtöjning lossnar eller om någon stjäl eller bogserar bort båten. Som stöldlarm får man ett SMS direkt till sin mobiltelefon och man kan på AutoPositions karttjänst på Internet direkt se var båten befinner sig.

Vid en nödsituation eller trängt läge skickas ett SMS med positionsinformation till en eller flera förinställda mottagare. Det är en stor trygghet att veta att någon direkt kan se ens position om det skulle inträffa en olycka.

Systemet kan också användas för att i efterhand se hur man seglat eller kört. Enheten skickar med inställbart tidsintervall sin position, informationen lagras på AutoPosition server och man kan enkelt med webbkarta se vart man har varit och hur man har seglat eller kört. Om man vill kan man låta sina vänner och bekanta, via karttjänsten på Internet, hålla koll på vart man befinner sig. AutoPositions karttjänst AutoPosition@WEB är en modern webbplats med ett brett användningsområde. Den är utformad för att passa de som har ett enklare behov av positionering lika väl de som vill få ut mer av sitt system.

Länk: www.autoposition.se

Kommentarer

Goran 20:40:21 2009-02-23

Vilken räckvidd har den och vad kostar det att skicka meddelanden?

Magnus 14:48:42 2009-02-24

Enheten kommunicerar via GSM/GPRS så räckvidden är samma som GSM’s täckning. Den har ett Telia Refill kontant kort och larm skickas till vanlig SMS kostnad. Tracking sker via GPRS och kostar inte särskilt mycket.