28 maj, 2012

Ny stor båt från Finn-Marin – Grandezza 33 OC

Det finska företaget Oy Finn-Marin Ltd har under en kort tid lanserat såväl en 27- som en 39-fots familjebåt i premiumklassen under varumärket Grandezza. Vid flytande båtmässan i Helsingfors 16.8.2012 är det dags att lansera den nya modellen i Grandezza-familjen, Grandezza 33 OC.

Nya Grandezza 33 OC är en representativ sportcruiser vars goda egenskaper grundar sig i välplanerade planlösningar samt smarta detaljer. Vid planeringen har man betonat funktionalitet och bekvämlighet. För- och mittkabinen är skräddarsydda för avkoppling och vila, medan det i cockpiten finns gott om utrymme för umgänge.

Det är enkelt och bekvämt att stiga ombord Grandezza 33 OC via den breda badplattformen i aktern. I aktern finns det även stora förvaringsboxar för fendrar samt förtöjningsutrustning som hör till båtens standardutrustning.

Tack vare praktiska fotsteg, samt att för- och sidoräcken är placerade på rätt höjd är det lätt att röra sig på skarndäcket mellan badplattformen och fören. Det långa taket och den stora tackluckan med tre fönster ger stor flexibilitet i alla väder, både i hamn och ute till havs. Det långa taket gör att kapellet som försluter cockpiten är mycket lätthanterlig.

Körkomfort prioriteras även i Grandezza 33 OC och därför är förarplatsen ergonomisk med en justerbar förarstol samt fotstöd. Kartplottern och andra instrument är strategiskt välplacerade. De mörka sidorutorna och den mörkgrå instrumentpanelen motverkar effektivt ljusreflektioner. Den rekommenderade motorn är Volvo Pentas D6-370 DPH EVC-EC, men båten fås även med dubbelmotormontering.

Som extrautrustning till dubbelmotormonteringen finns Joystick- styrning, vilket gör båten ännu mer lätthanterlig. I cockpit finns mycket rymliga och bekväma sittplatser för åtta personer. Bordet är justerbart, vilket ger utmärkta möjligheter att även använda sittgruppen som soldäck eller som en extrasäng för två personer.

Pentryt är välutrustat och på rätt höjd ergonomiskt, det har ett arbetsbord som går att förlänga och det finns även gott om förvaringsutrymmen. Som standardutrustning finns en keramisk spis (dieseldriven), kylskåp med frysfack, en integrerad diskho och draglådor för matporslin.

Kabinerna under däck är skräddarsydda för vila. Solida dubbelbäddar i såväl för- som mittkabinen ger en känsla av exklusivitet och lyx. Mittkabinen har ett stort modernt panoramafönster som ger volym och ljus. Förkabinen känns rymlig tack vare att det är full ståhöjd i utrymmet.

Kabinerna är även utrustade med varsin divan samt gott om förvaringsutrymme. Toalett- och duschutrymmena är placerade mitt i båten. Duschutrymmet är avskilt med en genomskinlig dörr och har även en bänk för förbättrad säkerhet och funktionalitet, toalettstolen är placerad under bänken.

Toaletten har även stiliga spegel- och tvättfatsskåp samt ett skålformat tvättfat. Färgerna, mönstren och materialen i inredningen är harmoniskt stiliga och representerar de senaste internationella trenderna. Träinredningen är satinvaxad valnöt och överdragen är av Silvertex-tyg.

Den vackra formgivningen, de praktiska planlösningarna, motoralternativen med hög prestanda och den ekonomiska skrovkonstruktionen gör båten till en säker och representativ partner på havet.

Teknisk information:
Längd: 10,03 m
Bredd: 3,23 m
Vikt: 4600 kg
Skrovvinkel 21°
Antal personer: 8
Kojplatser: 4 + 2
Bränsletankens volym: 500 liter
Vattentankens volym: 100 liter
Septiktankens volym: 100 liter
CE-kategori: C
Uppskattad maximal hastighet: 35 knop (D6-370)
Uppskattad färdhastighet: 22-28 knop
Motoralternativ:
Volvo Penta D6-330 DPH EVC-EC
Volvo Penta D6-370 DPH EVC-EC
2 x Volvo Penta D3-200 DP-S EVC-EC
2 x Volvo Penta D3-220 DP-S EVC-EC

Info: www.finnmarin.fi