28 maj, 2012

C2 Vertical Safety ny partner för Initiativet Hållbara Hav

– Vi är stolta över att arbeta med Initiativet Hållbara Hav och Briggen Tre Kronor. Det är ett fantastiskt projekt. Östersjön berör oss alla och som företag har vi under flera år följt vad som händer och träffat forskare som arbetar med Östersjöfrågor för att få veta mer. Samarbetet är en möjlighet för oss att hjälpa till med vår kompetens i en speciell miljö. Briggen Tre Kronor af Stockholm är ett fantastiskt fartyg och för att segla henne krävs frekvent arbete i masterna. Vi vet att vi kan bidra med högre säkerhet i det arbetet, säger Mattias Åkesson, vd C2 Vertical Safety.

Initiativet Hållbara Havs viktigaste ambassadör för Östersjöregionen är briggen Tre Kronor af Stockholm, ett unikt 46 meter långt fartyg från 2008 byggt enligt förlaga från 1850-talet. I juli och augusti kommer skeppet att besöka 10 hamnar i sommarsverige med start i Visby under Almedalsveckan för att skapa fokus kring Östersjöns framtida utveckling och hållbarhetsfrågor.

– Vi är glada att välkomna C2 Vertical Safety som partner i Initiativet Hållbara Hav. Den givna kopplingen är utbildning och säkerhetstänkande ombord på ett segelfartyg, discipliner där C2 Vertical Safety är marknads-ledande i Sverige. Vidare lever man efter samma värderingar som vi med kvalitet, ansvarstagande och miljöfokus. Vi ser fram emot ett långt och kreativt samarbete med ett professionellt företag som satsar på en hållbar tillväxt, säger Anders Mannesten, marknadschef på Briggen Tre Kronor.

I slutet av augusti går startskottet för den internationella delen av Initiativet då Briggens gudmor HKH Kronprinsessan Victoria deltar vid ett seminarium på Kastellholmen i Stockholm. Briggen beger sig sedan till Helsingfors, Tallinn, Riga, Hamburg och Köpenhamn.

– Kvalitet och hållbar utveckling är två värdeord som hänger ihop för oss. Vi har ett högt kvalitetstänk i allt vi gör. Briggen Tre Kronors inriktning och vision passar oss som hand i handsken och vi ser fram emot att få arbeta tillsammans med övriga partners för Östersjöns framtid och Hållbara Hav, säger Mattias Åkesson, vd C2 Vertical Safety.

FAKTA Initiativet Hållbara Hav
Initiativet Hållbara Hav påbörjades i september 2011 och är ett gränsöverskridande och tvärvetenskapligt samarbete mellan kommersiella aktörer, ideella organisationer, utbildningsvärlden och offentlig sektor. Medverkande i Initiativet är för närvarande förutom C2 Vertical Safety bland andra det svenska Hovet, WWF, Stiftelsen Håll Sverige Rent, MSC, Baltic Sea Action Group, Miljödepartementet, och Stockholms Universitet. Huvudpartner för Initiativet Hållbara Hav är TeliaSonera.
Info: www.hallbarahav.nu