25 oktober, 2017

Enorm katamaran på 24 meter

Den här jättelika katamaranen är franska Lagoons nya flaggskepp. Den väldiga båten är på hela 24×11 m.

Det nya flaggskeppet är designat av VPLP, Patrick Le Quément och Nauta Design. Denna rejäla motordrivna katamaran hade världspremiär på Cannes Yachting Festival i september tillsammans med två andra något mindre nyheter från Lagoon. Allting ombord i båten har designats för att ge all tänkbar bekvämlighet och det som man kan förvänta sig av en stor yacht. Inte minst detaljkvaliteten ska vara riktigt hög.

SEVENTY 8 har en enorm flybridge som kan kundanpassas helt beroende på kundens önskemål. Här finns till exempel plats för en jacuzzi, ett stort matbord och en stor solplats med eller utan skyddande biminitop.

Den förliga plattformen är på 30 m2 och därmed även den en stor yta för avkoppling. Bland övriga kännetecken märks en separat utgång genom styrbords skrov och en stor badbrygga med lyft för jolle eller gummibåt.

Ägarens kabin är ett separat utrymme, avskilt från resten av båten. Alla kabinerna har väl tilltagna skrovfönster och ljusinsläpp på ett sätt som blivit möjligt tack vare modern byggteknik.

Båten kan fås med flera olika inredningsalternativ med upp till fem kabiner, mängder av stuvutrymme och separata badrum till kabinerna. Dessutom finns det plats för en besättningskabin med extra pentry föröver.

Tekniska fakta
Längd:         23,80 m
Längd v l:    23,05 m
Bredd:          11 m
Vatten:         2 x 800 liter
Bränsle:       8 500 liter
Motor:           Volvo D11 – 510 hk
Info:              https://www.cata-lagoon.com/
Info:              https://www.navigare-yachting.com/