25 oktober, 2017

Båtmässan i februari med mer kul för barnen!

Båtmässan i Göteborg 3–11 februari 2018 storsatsar på barnen. Mässan vill visa barn och barnfamiljer allt det roliga som ett båtliv, eller vattenliv som Båtmässan gärna säger, är ett av de viktigaste inslagen i Båtmässan. Båtlivs läsare och SBU:s medlemmar går in ”två för en” på vardagar (måndag–fredag).

För att locka barn till mässan krävs mer än montrar. Det måste vara kul att gå på Båtmässan och då krävs det att mässan innehåller sådant som både barnen och deras föräldrar gillar.

Sedan flera år är Skattjakten ett uppskatta inslag som gjort att fler barn och barnfamiljer kommer till mässan. Den återkommer även 2018 i ett uppgraderat format. Även prova-på-bassängen kommer få sig ett lyft till mässan 2018.

Storsatsningen 2018 blir dock Hugos Båtskola. I samarbete med Andres Symeonides som skrivit boken ”Hugo och den första båtturen” kommer en upplevelsedel att skapas där barn bland annat får lära sig hur en kompass fungerar, hur viktigt det är att alltid bära flytväst i vattenmiljö, hur ett sjökort fungerar med mera. För att premiera de som går Hugos Båtskola kommer de första 1 500 barnen som gör detta att få boken ”Hugo och den första båtturen”. De kommer också att få en rolig stund på mässan!

Teamet som jobbar med Båtmässan i Göteborg nöjer sig dock inte med detta. Det lovar ytterligare inslag som syftar till att ge barn en kul upplevelse på Båtmässan i februari. Förhoppningen från teamet är också att dessa inslag ska locka nya utövare till ”vattenlivet”.

Alla barn och ungdomar till och med 16 år som besöker mässan i sällskap av vuxen erbjuds fri entré.

www.batmassan.se

Bildtext: Hugos Båtskola lär ut båtvett.