25 maj, 2012

Bimba Racing på väg till 24-timmarsracet i Rouen

“Tidigare har jag kört i dryga 70 knop med en cockpit båt, nu körde jag uppåt 100 knop i slutet på rakorna!” Bimba Sjöholm är lyrisk efter första provkörningen och nu är det inte långt kvar till 24-timmars i Rouen och VM på Riddarfjärden. 24-timmarsloppet i franska Rouen är en stor sporthändelse i Frankrike som följs av en stor publik.

Den senaste veckan har Bimba haft fullt upp med att rigga båten inför premiärturen som genomfördes på Norasjön lördags. Ett viktigt depåstopp på resan dit var i Västerås, där motorn hämtades upp och som testats i bromsbänk.

– Det var en otrolig lättnad att äntligen stå starklar inför min första provkörning i nya båten då endast fyra veckor kvarstår till STHLM Grand Prix 16-17 juni på Riddarfjärden. Det kändes även skönt att ha rattat en F2 med OptiMax i åtminstone någon timme inför helgens stora utmaning, då jag ska köra 24-timmars racet i Rouen, Frankrike, dit jag reser på onsdag, berättar hon.

Med pirr och förväntan samt ett stort gäng av nyfikna supporters och sponsorer hade samlats för att se Bimbas premiärtur i F2 båten. Bimba tog det förstås lugnt ett par varv för att känna in sig i ekipaget och banan som hon delade med de andra F2 förare som anslutit sig till helgens träning.

Det behövdes inte lång tid i båten innan hon visade vad hennes 18-års tävlande med båtracing lärt henne. Eftersom F2 båten är knappt 2 meter längre, 200 kg tyngre och mer än dubbla hästkrafterna så gick det även att vrida om riktigt hårt i svängarna.

– En fantastisk känsla, båten kändes stabilt och säker att köra och verkar otroligt tålig. Nu längtar jag bara tills nästa provkörning. Lite nya inställningar och fix skall göras i båten till nästa testkörning så att jag kan få optimera min körning, förklarar Bimba.

Följ Bimba på:
www.facebook.com/bimbasjoholm
www.bimbaracing.com