15 februari, 2012

Elda på bryggan med Eldröret

Nu lanseras eldkorgen Eldröret. Eldröret kan placeras på vilket underlag som helst, till och med på ett trädäck, eftersom det kraftiga betongfundamentet förblir svalt. Askan samlas upp i en stor separat behållare under ett eldgaller och den generösa storleken på behållaren möjliggör eldning under en längre tid utan behov av tömning.

Pressrelease:

Eldröret består av ett enda massivt stycke stål som tillskurits med hjälp av laser. Stålet korroderar med tiden vilket ger en vacker patinering.

− En eldkorg är fantastiskt effektfullt, året om. Under sommarhalvåret blir Eldröret en flammande fyr som kan ställas på bryggan för att markera för de sjöburna vännerna var kräftskivan äger rum. Eldröret har inte bara en vacker skulptural form, den löser även alla de problem som konventionella eldkorgar har; aska och glödande kol som annars förstör underlaget och riskerar brand samlas här i cylindern, säger designern Klas Holm.

Eldröret är en kvalitetsprodukt från traditionell svensk tillverkningsindustri vid Häfla Bruks och är framtagen med stor miljöhänsyn.

Eldröret är 80 cm hög och väger 65 kg, och består av stål och betong. Priset är 4 900 kr inklusive moms och levereras hem till dörren inom Sverige.

Eldröret är en del av Vedladan (Klas Holm Design). Vedladan lanserades 2009 för att lösa problemet med en snygg och praktisk vedförvaring, och blev snabbt en succé. Vedladan monteras enkelt direkt på marken bredvid huset och gör veden tillgänglig samtidigt som förvaringen blir en vacker del av gårdsbilden.

Info: www.vedladan.se