3 oktober, 2017

Båtskola med Hugo på Bokmässan

På Bokmässan i Göteborg, som hölls 28 september – 1 oktober, var det smygpremiär för ”Hugos Båtskola”. Det är ett sätt att få fler barn att uppleva allt det positiva kring båt- och vattenliv.

För att locka fler barn och barnfamiljer till Båtmässan i februari 2018 fortsätter arrangörerna att utveckla olika aktiviteter för dem. Ett nytt inslag på mässan 2018 blir ”Hugos Båtskola”, där barn under roliga former ges möjlighet att lära sig mer om sjöliv och sjövett.

– I en tid när vi blir mer stillasittande och tillbringar allt mer tid inomhus vill vi, tillsammans med utställare och samarbetspartners, visa barn och barnfamiljer det roliga som båt- och vattenliv innebär, berättar Bengt Wallin, Senior Adviser på Båtmässan.

– Vi vill få fler att uppleva vattenliv oavsett om det innebär att sportfiska, paddla kajak, segla eller glida runt på en stand-up paddle board, säger Bengt.

Hugos Båtskola baseras på en bok som Andreas Symeonides, som till vardags jobbar på Kungsörs Båtvarv, lanserade på Bokmässan. I en monter på Bokmässan hade Båtmässan tillsammans med Andreas Symeonides byggt upp en av de stationer som ingår i Hugos Båtskola.

– På Båtmässan i februari 2018 kommer det att finnas mer roligt för barnen. Den populära Skattjakten återkommer, Prova-på-poolen fylls med olika flytetyg som barn får prova. Ofta är denna provtur barns första möte med vattenlivet, avslutar Bengt Wallin.