10 februari, 2012

Elan satsar på stor och lyxig 48-fots sportbåt

Fyra år efter premiären av deras senaste nyhet var det dags för Elan Motor Yachts att lansera sin omdesignade version av E48 på Düsseldorf i januari. Detta nya flaggskepp är byggt för cruising i alla väder och med hög bokomfort som på en mindre yacht.

Båtliv har varit ombord i denna 14 m långa motorbåt är designad av Tony Castro och vidareutvecklad av by Elan Motor Yachts eget team.

Hela boendemiljön i båten är ombonad och snyggt utförd i ljusa material och ljusa träslag. Under däck finns tre stycken rymliga kabiner, två stycken badrum och kojplatser för sex vuxna.

E48 är försedd med elektriskt manövrerade skjutdörrar och tak i glas, vilket gör det enkelt att hålla rätt temperatur och även kunna öppna upp båten vid vackert väder. Det går även bra att stänga för den om det börjar regna…

Båten är försedd med ovanligt gott om stuvutrymmen för passagerare och besättning. Akteröver finns en stor, hydrauliskt manövrerad badplattform som gör det enkelt och säkert att ta sig i och ur vattnet. Den passar även bra för alla som har med sig olika former av vattenleksaker och småbåtar, till exempel vattenskotrar och jollar.

48-fotaren är den första Elan Motor Yachts modellen med Cummins MerCruiser Diesel motorer. Försedd med 2 x Cummins QSC 8,3 – 600 hk och Zeus drev har den enligt Elan mycket goda prestanda. Båten är försedd med Zeus pod system, vilket gör den extremt lätthanterlig på samma sätt som Volvo Penta joystick och IPS. E48 finns även tillgänglig med två stycken Volvo Penta D9 eller två stycken IPS 600.

Tekniska specifikationer
Längd: 14,63 m
Bredd: 4,30 m
Vikt: 16 400 kg
Bränsletank: 1 800 litter
Vattentank: 400 liter
Hålltank: 150 liter
Kojer: 6

Info: www.jpmarine.no